Musiker övar inför framträdande på Skara kongress
< >


Stureplan firar 10 år - bjuder in till jubileumsshow

För drygt 10 år sedan öppnades portarna till Stureplan, ungdomens hus i Skara. Detta ska nu firas med en fullspäckad jubileumsshow den 27 oktober i Skara kongresshall på stadshotellet. Under kvällen kommer det vara mingel, uppträdanden, tillbakablickar och mycket mer. Följ med på en resa tillbaka i tiden och fram till idag.

- Vi är stolta att få fira 10 år av verksamhet. Stureplan finns här för ungdomarna, det är så tydligt i alla våra verksamheter. Hit kommer man för att blir lyssnad på, kan påverka och vi jobbar för allas lika värde i allt vi gör, säger enhetschef Therese Johansson.

Hur kom Stureplan till?

Ett gäng engagerade ungdomar startade projektet runt år 2008 och de mynnade vägen till det som idag är Stureplan. År 2013 invigdes Skaras egna ungdomshus. Namnet kom till efter en utlyst namntävling, där en jury med bland annat stadsarkitekt och representanter från STURE dåvarande Skara ungdomsråd, var enade om att Stureplan var bästa inkomna förslaget. Sture står för ”Stadens trevliga ungdomar räddar elever” och plan representerar de fem plan som huset består av med dess olika verksamheter. Matilda Arvidsson var en av ungdomarna som var med då och ledde projektet tillsammans med dåvarande enhetschef Pierre Fahlström.

- Jag är stolt att få varit en del av den resan och se det Stureplan blivit idag. Jag ser fram emot att få dela med mig av minnena från idé till ungdomshus, säger Matilda som kommer vara med under firandet.

Alla elever och ungdomar som deltar i Stureplans verksamheter bjuds in till jubileumskvällen och det finns även en sektion för speciellt inbjudna gäster. Därefter fylls resten av platserna på för andra intressenter.

Är du sugen på att se showen? Kontakta Helena Kahrs.

Kontakt:

Helena Kahrs
Verksamhetsledare Musikskolan
helena.kahrs@edu.skara.se

Denna sida uppdaterades