< >

Ditt bidrag till samhället

Som medarbetare i Skara kommun har du inte bara ett jobb, du har en nyckelroll i samhällets hjärta. Med ungefär 1700 medarbetare i olika yrkesroller är du en viktig del av en gemenskap som strävar efter att ge våra invånare den bästa tänkbara servicen.

Vi bygger framtiden tillsammans

Vi är inte bara en arbetsplats, tillsammans driver vi kommunens viktigaste områden. Från barnomsorg och skola till äldreomsorg och samhällsplanering – vi är de som kan forma och förbättra livskvaliteten för våra medborgare. Vi arbetar gemensamt mot FN:s globala mål för social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Varje dag är en möjlighet att göra skillnad och skapa en bättre framtid.

Ditt arbete gör skillnad

Här är du mer än bara en medarbetare – du är en del av en större vision. Ditt arbete har en direkt inverkan på människors liv och vår gemensamma framtid. Genom ditt engagemang och ditt arbete bidrar du till att forma samhället och skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Här kan du läsa mer om vår vision och våra ledord.

Varje medarbetare räknas

Skara kommun är en kommunikativ organisation och hos oss är varje medarbetare en viktig del av vår framgång. Genom kommunens medarbetarpolicy och vår strategi för kompetensförsörjning arbetar vi aktivt för att såväl behålla och vidareutveckla befintliga medarbetare som att attrahera och rekrytera nya medarbetare med rätt kompetens. På så sätt bygger vi också en stark organisationskultur med ett aktivt medarbetarskap. 

Vi tror på kraften hos engagerade och initiativtagande ledare och medarbetare. Tillsammans skapar vi en arbetsplats som genomsyras av öppenhet och inkludering. Vi vet att en god arbetsmiljö är grunden för ett hållbart yrkesliv.

Förmåner

När du väljer att arbeta i Skara kommun blir du en del av en stor gemenskap. Vi värdesätter våra medarbetares välbefinnande och strävar efter att erbjuda de bästa förmånerna för att göra ditt arbetsliv så givande och bekvämt som möjligt. 

Friskvård och ett hållbart yrkesliv

Vi investerar i din hälsa. Hos oss får du ett friskvårdsbidrag som ger dig möjlighet att ta hand om din fysiska och mentala hälsa på det sätt som passar dig bäst. Vi strävar också efter att skapa en arbetsmiljö där du kan utvecklas och trivas. Genom att erbjuda stöd för både fysisk och psykisk hälsa och för att främja balans i livet, säkerställer vi att våra medarbetare trivs och utvecklas på jobbet.

Flexibel arbetstid och distansarbete

Vi förstår vikten av balans mellan arbete och fritid. Därför tillämpar vi inom flera yrken flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. Vi tror på tillitsbaserad ledning och ger dig möjlighet att påverka din arbetsdag på olika sätt.

Möjligheter att växa och påverka

Vi tror också på individuell utveckling och ett livslångt lärande. Genom regelbundna medarbetarsamtal och individuella kompetensutvecklingsplaner ser vi till att varje medarbetare har möjlighet att växa och utvecklas. Vi främjar också en kultur där medarbetarna kan påverka och vara delaktiga genom en öppen och hållbar samverkansprocess. 

Som kommunanställd har du dessutom genom kollektivavtalet ytterligare förmåner. Läs mer hos Sveriges kommuner och regioner (SKR). Länk till annan webbplats.

Välkommen till Skara kommun! 

Denna sida uppdaterades