< >

Tidigare elever om Katedral

Emma Peterson

Emma

Det bästa med Katedral är Kaffis! Miljön är mysig och lugnande och du träffar människor från alla olika program. Utbudet är perfekt och Tone, som är ansvarig för Kaffis, är fantastisk!

Jag började på ett annat gymnasium, men jag trivdes inte alls. Skolan var stor och det kändes ytligt. Jag valde att byta till Katedral, för att skolan var mindre och jag visste att jag skulle känna mig mer bekväm, eftersom jag kände många där.

Jag rekommenderar Katedral alla dar i veckan! Skolan är mindre än de andra skolorna i närheten och det tycker jag om! Det blir mysigt och bekvämt. Skolan är fylld av många olika sorters människor och eftersom skolan är såpass liten, har man en stor chans att lära känna alla människor. På samma sätt lär man känna personalen på ett väldigt fint sätt. Det finns också många olika program, inriktingar och individuella val att välja mellan!
Det finns någonting för alla.

Mitt bästa gymnasieminne är STUDENTEN! Katedralskolan har många olika traditioner, som både elever och personal är väldigt måna om att bevara. Det fanns en ständig kommunikation mellan personal och elever om hur man ville göra studentdagen till den allra bästa! Dagen är fullspäckad med aktiviteter från morgon till in på den sena natten.

Alicia S. Sjöblom

Alicia

Det bästa med Katedral är miljön. Det är en härlig kombination av högt akademiskt strävande elever och ett lättsammare föreningsliv som bidrar till samhörigheten på skolan. Det finns en viljestark drivkraft i både skol- och föreningsarbete, där även de vuxna på skolan är hjälpsamma.

Jag valde Katedral för gemenskapen. Jag var väldigt nervös vid mitt gymnasieval och var på flertalet öppet hus, samt skuggade flertalet program. Inga av de andra skolorna kunde mäta sig med Katedrals elever och lärare. Utöver det slapp jag pendla och kunde spara en massa tid varje dag. Föreningslivet är berikande, och det är ett effektivt sätt att knyta kontakter och utmana sig själv.

Jag rekommenderar absolut Katedral. Det enda som någonsin fick mig att tvivla på mitt gymnasieval, var oroligheten kring att inte träffa så mycket nya människor - en oro som jag nu i efterhand kan säga att jag kände helt i onödan. Majoriteten av de vänner som jag umgicks med under min gymnasietid kom från andra städer. Det är fantastiskt att nu i eft rhand kunna säga att jag har kvar en hel del gamla högstadievänner, men minst lika många nya från gymnasietiden! Katedralskolan är mindre än andra skolor, men har en härlig kombination av människor.

Mitt bästa gymnasieminne är studiebesöket i Göteborg i trean. I kombination med att vi läste Religion 2 fick vi möjligheten att besöka Scientologikyrkan och Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga. Det var en otrolig upplevelse, då vi fick möjlighet att se de religiösa utrbytargrupperna i verkligheten och även ställa frågor. Utöver det hade vi andra religiösa grupper på besök i skolan. Undervisning är som bäst när vi elever får möjlighet att applicera klassrummets teori i verkligheten. Detta gäller även alla språkresor som vi elever får möjlighet att åka på.

Maria Jansson

Maria

Det bästa med Katedral, är att skolan är lagom stor vilket bidrar till den gemenskap och trygghet som finns på skolan. Jag kommer från Lidköping och valde Katedralskolan av flera olika anledningar. En av anledningarna är för att det är den närmsta skolan med dansutbildning. Jag såg också fram mot att träffa nya människor. Pendlingen var aldrig ett problem.

Jag rekommenderar definitivt Katedralskolan. Skolan ger eleverna en bra utbildning, med bra lärare och bra läromedel. På flera olika sätt får man ta del av olika projekt och utveckla sin kunskap samt utvecklas som person.

Mitt bästa minne från gymnasietiden är Londonresan som jag och min klass gjorde. Där upplevde vi staden, konst och dans. Det absolut bästa var egentiden och att spendera resan med sina vänner.

Tilda Staberg

Tilda

Det bästa med Katedral är människorna. Elever, lärare, annan personal. Alla är så snälla!

Katedralskolan var inte mitt förstaval, jag gick på ett annat gymnasium innan, där jag inte kände mig hemma. Att byta till Katedral var ett bra val, och anledningen till varför jag idag skulle välja Katedralskolan över den andra skolan är gemenskapen som finns på Katedral.

När jag tänker tillbaka på min gymnasietid så ler jag. Det skapades så många roliga och fina minnen där. Skolan har ett föreningsliv med driv, med en massa olika föreningar och aktiviteter som gör skolgången till det bättre. Allt från fester till tävlingar och killergames. Aktiviteterna skapade nya vänskaper och stärkte band. Katedralskolan är inte lika stor som de andra gymnasieskolorna i närområdena, och därmed är det lätt att lära känna andra elever från andra klasser och årskurser - det finns alltid någon i korridoren som kommer hälsa glatt på en. Jag tycker att lärarna på Katedral var mycket mer personliga, roliga och trevliga än de lärare jag möt tidigare, jag hittade en trygghet och vänskap bland dem också. Det var lätt att känna sig trygg på skolan helt enkelt. Jag skulle absolut rekommendera att välja Katedralskolan!

Jag har många favoritminnen från gymnasietiden, allt från att ”plugga” med vänner i skolbiblioteket till poängjakter när man fick dra ut för att mjölka kor och bada i fontäner. Studentdagen var helt fantastisk, den summerade upp alla glada stunder och alla skratt som man haft under tiden på Katedral.

Denna sida uppdaterades