< >

Gymnasium

I Skara finns fyra gymnasieskolor- Katedralskolan, Olinsgymnasiet, Axevalla hästcentrum och Naturbruksgymnasiet. Olinsgymnasiet erbjuder även anpassad gymnasieskola. 

Katedralskolan

Katedralskolan är Skaras kommunala gymnasieskola och är en av landets äldsta. Skolan har en lång tradition av att anordna utbildningar och kan därför erbjuda dig, som skall börja gymnasieskolan, intressanta utbildningar med rätt kvalitet.

Hos oss får du en stor kunskap om vad som krävs, för att du skall få en utbildning som ger dig en bra framtid och ett bra liv.

Vårt rika kontaktnät med många länder i Europa, kombinerat med vårt stora språkutbud, gör att vi kan erbjuda många olika utbytesprojekt, studieresor och andra samarbetsmöjligheter.

Katedralskolan

Olinsgymnasiet

Olinsgymnasiet är sedan hösten 2016 en fristående skola i centrala Skara som erbjuder;

  • Estetiska programmet Musik (ESMUS) – Music & Production (MOP)
  • Estetiska programmet Estetik & Media (ESEST)
  • Estetiska programmet Bild & Formgivning (ESBIL)
  • Programinriktat val mot Estetiska programmet

Olinsgymnasiet erbjuder även anpassad gymnasieskola och erbjuder;

  • Programmet för Estetiska verksamheter (EVEST)
  • Programmet för Fordonsvård och Godshantering (FGFOR)

Skolan erbjuder möjligheten att utöka dina studier i engelska 7, moderna språk (franska, spanska och tyska) steg 3 och 4 samt matematik 2b.

Olinsgymnasiet Länk till annan webbplats.

Axevalla hästgymnasium

Gymnasiet erbjuder flera utbildningar, bland annat rid- och travutbildning på elitnivå intill Axvella Travbana. Utbildningarna drivs av Västra götalandsregionen. Gymnasiet arbetar tillsammans med näringen för att stärka förutsättningarna för tillväxt och utveckling genom att bedriva utvecklingsprojekt kring hållbara hästhållningssystem i anslutning till Axevalla.

Axevalla hästgymnasium Länk till annan webbplats.

Naturbruksgymnasiet Uddetorp

I utkanten av Skara ligger Naturbruksskolan Uddetorp som ägs och drivs av Västra götalandsregionen. Skolan erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk med utgångarna lantbruksdjur, maskinteknik eller maskin och växtodling. 

Naturbruksgymnasiet Uddetorp Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades