< >

Budget- och skuldrådgivning

Av budget- och skuldrådgivaren får du råd, stöd och idéer för att få ordning på din ekonomi. Det är du själv som bestämmer om och hur du vill gå vidare. Det kostar inget att få träffa en budget- och skuldrådgivare och vi har sekretess.

Budgetrådgivning

Du kan få hjälp med att planera din hushållsekonomin så att du får en överblick över dina utgifter och inkomster. Tillsammans tar vi fram en budget som hjälper dig att få kontroll över din ekonomi.

Skuldrådgivning

Vi går igenom dina skulder och upprättar en skuldförteckning för att få överblick över din situation. Du får hjälp tillsammans med budget- och skuldrådgivaren att räkna ut om du kan betala och i så fall hur mycket du kan betala på dina skulder varje månad. Vi kan sammanställa förslag till betalningsuppgörelse med dina fordringsägare.

Skuldsanering

Har du så stora skulder att du inte ser någon lösning på ditt problem? Då finns möjligheten att ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. Skuldsanering betyder att en svårt skuldsatt person kan bli befriad från skyldigheten att betala sina skulder, helt eller delvis.

För dig som har mycket skulder finns möjlighet till hjälp. Du kan, om vissa förutsättningar är uppfyllda, få ett beslut om skuldsanering genom Kronofogden. Detta gäller även dig som har en enskild firma, om ekonomin i ditt företag är enkel att utreda. Vi kan hjälpa dig att se över dina möjligheter till skuldsanering och att fylla i ansökan till Kronofogden. Om du får ett beslut om skuldsanering ger vi dig råd och stöd även under skuldsaneringsperioden.

Råd och stöd

Du som boende i Skara erbjuds kostnadsfri konsumentvägledning via Lidköpings kommun.

Budget och skuldrådgivning - Lidköpings kommun Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades