Sagostund
< >

Gåvoböcker till barn i Skara

Barn som får läsa och blir lästa för har en fördel i livet. De utvecklar en större språklig förmåga.

 

Detta gör det lättare för dem att lära sig och förstå världen omkring sig. De blir också bättre på att kommunicera med andra och bygga relationer. Läsning är en viktig del av barns utveckling.Ge ditt barn kärlek, närande föda och ORD!

1-åringar

Alla 1-åringar får man välja mellan 3 böcker:

  • De små barnens bok är en samling av rim, ramsor, visor och sagor som är anpassade för barn i åldern 1 år och uppåt. Boken är fylld med färgglada bilder och roliga texter som stimulerar barnets fantasi och språkutveckling.
  • Hela fina jag,  av Hanna Albrektson är en lekfull bok som uppmuntrar barn att utforska sin kropp. Boken innehåller bilder och texter om olika delar av kroppen, och den är full av skojiga aktiviteter som barnen kan göra tillsammans med en vuxen.
  • Titta Lilla, av Matilda Ruta är en charmig bok som berättar om en dag i livet för en liten bebis. Boken följer Lilla från morgonen till kvällen, och den visar hur en vanlig dag för en bebis kan se ut.

Presentkort delas ut på BVC.

4-åringar

Alla 4-åringar får välja mellan 2 böcker: 

  • Du och jag min skatt. 4-åringen är en härligt stor och generös samlingsvolym fylld av sånger, berättelser, poesi, ramsor och skojiga bilder för alla som fyller, eller redan fyllt fyra år.
  • Barnens andra bok, av Siv Widerberg är en bok om katter och hundar, tappade tänder och osynlig skrift. Ett vimmel av skoj och allvar, spänning och hemligheter. Plus en massa fina bilder.

 Presentkort delas ut på BVC.

6-åringar

Alla 6-åringar bjuds in till biblioteket tillsammans med sin familj under en höstkväll och får möjlighet att lära känna biblioteket på ett roligt sätt. Bibliotekskort och gåvoböcker delas ut till alla inbjudna barn. Årets bok är "Stora bildordboken" av Anna Ribbing där barnen får bekanta sig med bokstäverna på ett ovanligt och väldigt roligt sätt.

 Inbjudan till familjekvällarna skickas ut via skolan under höstterminen i förskoleklass.”


Denna sida uppdaterades