< >

Prövning av kurs

För dig som är elev på Katedralskolan

Du har rätt till prövning om du har fått betyget F eller saknar betyg på kursen som ingår i din individuella studieplan.

För dig som inte är elev på Katedralskolan

Du som redan har kunskaper i ett ämne och föredrar självständiga studier kan få betyg genom att göra en prövning. Prövningen kan göras även om du tidigare fått betyg i samma kurs. Däremot kan du inte söka studiemedel för en kurs som du gör prövning i. Den som redan har betyget G-VG eller E-B är inte behörig att läsa en kurs igen för att höja sitt betyg. I så fall måste man genomföra en prövning.

Prövningen gäller alltid hela kursen. Du arbetar helt självständigt med din kurs och har inte möjlighet till lärarstöd under inläsningsperioden.

Ditt betyg från prövningen och antagningsreglerna till högskolan

Det finns antagningsregler för alla utbildningsformer, till exempel för högskolan/universitet och yrkeshögskola. Innan du anmäler dig till en prövning bör du ta reda på om du kan använda ditt betyg från prövningen på det sätt som du har tänkt dig. För att få information om antagningsregler kan du kontakta en studie-yrkesvägledare.

www.antagning.se Länk till annan webbplats. hittar du information om de antagningsregler som gäller för högskoleutbildningar.

Anmälan

Vi hänvisar till Vuxenutbildningen i Skara som har utsatta tider för prövning två gånger per år.

Vuxenutbildningen - Särskild prövning för betyg

Denna sida uppdaterades