< >

Flämslätt och Flämsjön

Flämslätt bjuder in i välordnad natur med många aktiviteter att välja på. Här finns en stor badplats, lekplats, naturstig, roddbåtar och kanoter att hyra, grillplatser och stora picknickvänliga gräsmattor. Förutom att ge sig ut på sjön är det också fint att vandra hela varvet runt den.

Till Flämslätts stifts- och kursgård har ungdomar rest på konfirmationsläger sedan 1950-talet. Gården ägs av Svenska kyrkan men alla är välkomna för att bada eller kontemplera under kastanjer, lindar och den jättelika blodboken vid vattnet.

Flämsjöns vatten är sällsynt klart. Här finns gott om fisk.

Ett annat sätt att uppleva sjön är att följa vandringsleden Flämsjön runt som är en vandring på nio kilometer. Här vandrar man genom allt från kulliga hagmarker till norrländska barrskogar. Från hyggen och sommarstugeområden till hjortron och storskogssus. Väster om sjön passerar stigen genom Remningstorps arboretum, med trädslag från hela norra halvklotet som planterades på 1930-talet. Här kan man känna på och läsa om bland annat purpurgran, hybridlärk, rödek, manchurisk valnöt, kinesisk sekvoja och japansk magnolia. Gå gärna Wingquists led för att upptäcka mer av arboretet, leden är skyltad och lätt att följa.

Mer information om Flämsjön runt Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades