< >

Feriepraktik

Feriepraktik är en utmärkt chans för dig att prova på arbetslivet med hjälp av en handledare. Du får chansen att bilda dig en uppfattning om hur det är på en arbetsplats. Du som är född 2007 eller 2008 och folkbokförd i Skara kommun är välkommen att ansöka till sommaren 2024.

Ansökan för sommaren 2024 är öppen mellan 11 mars - 3 april. Välkommen med din ansökan.
Lönen för 2024 är 67 kronor/timmen.

Arbetsområden

Feriepraktik sker i första hand i kommunens förvaltningar, bolag eller föreningar. Nedan ser du exempel på platser. Klicka på varje rubrik och läs mer om varje område.

Tycker du att det är kul att arbeta med barn och deras lärande och utveckling? Som feriepraktikant på en förskola eller ett fritids så kommer du få uppleva en vardag med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Förutom att vara delaktig i alla inne och uteaktiviteter med barnen så får du städa och ta ansvar för olika köksuppgifter. För att arbeta här krävs utdrag ifrån belastningsregistret

Är du en omtänksam och serviceinriktad person som vill förgylla tillvaron för äldre människor? Som servicevärd inom vård & omsorg jobbar du på ett av Skaras boende för äldre. Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att hjälpa till i kök, servera mat, vika och hantera tvätt samt hjälpa till att städa allmänna ytor.

Är du intresserad av matlagning och vill testa på hur det är att jobba i kök? I kommunen finns många kök som lagar och serverar mat till kommunens skolor, förskolor och äldreboenden. Här får du chansen att lära dig allt om matlagning och servering, hygien och specialkost. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna.

Som fastighetsskötare/parkarbetare ansvarar man för den inre och yttre skötseln av fastigheter/egendomar/grönytor. Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats men trappstädning, skötsel av grönytor, rabatter, häckar och träd förekommer ofta. Trivs du med att arbeta utomhus med ett fysiskt och praktiskt arbete så kanske detta är något för dig.

Vill du vara med och utveckla Skara kommun till en ännu bättre plats?
I sådana fall hoppas vi att du söker feriepraktik som ung kommunutvecklare hos oss på kommunledningsförvaltningens tillväxtenhet.
Du kommer bland annat få lära dig mer om hur kommunen arbetar med olika samhällsfrågor. Du kommer få vara med och arbeta med bland annat kommunens attraktivitet och tillväxt, jobb i kommunen, landsbygdsutveckling och turism. Att arbeta som ung kommunutvecklare är viktigare än du tror!

Häng med några veckor och se hur det är att jobba på räddningstjänsten i Skara. Här får du lära dig allt om vad ett arbete som brandman innebär. Förutom många praktiska sysslor som beredskap och underhållsarbete, så kommer du även få vara med brandmännen och träna fysträning.

Vill du jobba praktiskt och tycker du om att hålla rent och snyggt runt omkring dig? Då kanske sommarjobb inom lokalvård är något för dig.

Som feriepraktikant inom lokalvård får du följa med en handledare och hjälpa till att städa kommunens lokaler. Arbetsuppgifterna innefattar allt som har med städ och renhållning att göra.

Är du en person som gillar att bjuda på dig själv och är intresserad av service, teater eller musik?
Då ska du söka en plats inom teater, kultur och underhållning.
Här kan du få göra allt ifrån att repetera och förbereda en sagofylld upplevelse för barn och familj i Petersburgs skogsområde, till att leda barn igenom en sagovärld i Skaras gamla bibliotek.
Går du på musikskolan kan du också bli uttagen till en grupp av sommarmusikanter som får spela på olika arenor runt om i Skara.

Information om perioder

Feriepraktiken kommer att ske under 3 veckor. Du praktiserar 90 timmar totalt. Veckorna är i huvudsak under två perioder.  

Period 1: vecka 26-28, 24 juni - 14 juli

Period 2: vecka 30-32, 22 juli - 11 augusti

Får du erbjudande om plats kommer du få information om exakt vilka veckor du ska praktisera. 

Hur görs ansökan?

Ansökan till feriepratik görs i ett rekryteringssystem som heter Varbi. Har du sökt tidigare år kan du använda samma användarnamn och lösenord som man använde tidigare år.

Har du frågor eller funderingar kan du maila till:
Feriepraktik@skara.se

Denna sida uppdaterades