< >

Pilgrimsleden

Pilgrimslederna i Skaraborg bjuder på mer än 500 kilometers vandring och tar oss i riktning mot Olof den Heliges grav i Nidaros, i norska Trondheim. Lederna är märkta med Sankt Olofskorset. Sedan några år tillbaka har dessa leder också status som europeiska Kulturvägar, liksom Europas kanske mest kända pilgrimsled med mål i spanska Santiago de Compostela. 

En pilgrimsled är en mötesplats mellan historia, kultur, natur och dig själv. Här vandrar du genom unik natur och gammal kultur i platåbergens landskap. Du får uppleva lämningar av människans kultur sedan istiden omgivna av modernt jordbruk, företagande och ett aktivt föreningsliv.

Skara ligger som ett nav där flera leder sammanstrålar. I kontaktcentret i Stadshuset kan du hämta karta för Pilgrimsleden Varnhem-Falköping.

Pilgrimsleden vid Planteringen

Tågvandra!

Sommartid kan du kombinera vandringen med en resa med museitåget mellan Skara och Lundsbrunn. Tåget passerar pilgrimsleden vid Myråsen och Dala kvarn. Med en liten avstickare kan du också kombinera med en resa från Tveta station.

Museitåget passerar Dala kvarn

Museitåget passerar vid Dala kvarn 

Denna sida uppdaterades