< >

Vill du bli god man?

Överförmyndare Västra Skaraborg söker personer som kan ta uppdrag som gode män och förvaltare. Det viktigaste är att du kan möta människor i olika situationer. Det är också bra om du är van vid ekonomiska frågor och myndighetskontakter.

Är du empatisk och vill hjälpa andra?

Vi söker dig som är intresserad av att bli god man i kommunerna: Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara Karlsborg och Vara.

Som god man eller förvaltare fungerar man som ett stöd för den som inte klarar sig själv. Det kan till exempel handla om att betala räkningar, hjälpa till med myndighetskontakter och i kontakter med vården.

Som god man agerar du alltså ställföreträdare för någon som saknar förmåga att företräda sig själv i olika situationer.

Uppdraget brukar uppfattas som både intressant och givande.

Vill du ha uppdrag som god man eller förvaltare?

Om du är intresserad av att bli god man eller förvaltare behöver du:

  1. Ta reda på vad uppdraget innebär. Detta gör du enklast genom att läsa på vår sida Överförmyndare och god man
  2. Lämna en intresseanmälan via Recruto Länk till annan webbplats.. Bekräftelsemail med inloggningsuppgifter skickas via e-post om du lyckats med din registrering.
  3. Bli godkänd i vår lämplighetsprövning (Kontroll görs hos Kronofogden, polisens belastningsregister och socialtjänsten). Vi kan även komma att kontakta dig för kompletterande frågor samt information när lämplighetsprövning gjorts.
  4. Logga in i Recruto Länk till annan webbplats. och lämna intresse för uppdrag som skulle passa dig samt besvara samtal och mail med individuella förfrågningar som Överförmyndaren kan göra.

Inloggning till rekryteringsportalen Recruto.

(för dig som registrerat din intresseanmälan i recruto)

Överförmyndare Västra Skaraborg kommer löpande att lägga ut annonser i portalen. Ta därför för vana att regelbundet logga in om du är intresserad av nya uppdrag. Observera att du behöver registrera dig och lämplighetsprövas enligt ovan innan du kan få uppdrag.

Registrering Länk till annan webbplats.

Efter att du registerat dig loggar du in till portalen:

Rekryteringsportalen Recruto Länk till annan webbplats.

Om du inte längre är intresserad av uppdrag kan du logga in i Recruto och avregistrera dig. Du kan även ändra dina uppgifter om du tillexempel byter e-postadress, telefonnummer eller liknande. Kom ihåg att även meddela oss på Överförmyndaren om du gör ändringar så vi kan notera/ändra även i vårt ordinarie handläggningssystem.

Hör av dig till oss om du har frågor!

Är du intresserad och vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss!

E-post: overformyndaren@lidkoping.se
Telefon: 0510-77 00 00

Denna sida uppdaterades