< >
Varnhemsskolans entré

Varnhemsskolan F-6
(förskoleklass-årskurs 6)

Kort fakta om vår skola

Mitt i Vallebygdens vackra kulturlandskap ligger Varnhemsskolan, nära den anrika klosterkyrkan och Hornborgasjön - en av Sveriges fågelrikaste sjöar. Alla elever på skolan besöker de platserna under året enligt en uppgjord plan. Varnhemsskolan har också en egen skolskog som våra yngre elever ofta besöker.

Med cirka 150 elever, 6-12 år, är Varnhemsskolan en liten skola med de fördelar som det innebär av gemenskap och trivsel. För att ytterligare stärka gemenskapen mellan eleverna arbetar vi ibland i tvärgrupper och har ett väl fungerande faddersystem. Drygt hälften av skolans elever är inskrivna på vårt fritidshem.

På skolan arbetar pedagoger, rektor, skoladministratör, kökspersonal, städpersonal och fastighetsskötare i ett nära samarbete med elever och varandra. Under de senaste åren har vi rustat upp både skolbyggnaden ut- och invändigt och skolgården. Både ute- och innemiljö ska vara så stimulerande och välfungerande som möjligt för elevernas lärande och trivsel. Vi arbetar med rörelseglädje, rörelsepauser och så kallad "brain breaks" som avbrott på lektionerna. Vi har också organiserade rastaktiviteter för att skapa bästa förutsättningar för lärandet.

Denna sida uppdaterades