< >

Elin & Olof

Ardala är perfekt för barnfamiljer. Här finns förskola, skola och massor av kompisar för barnen.

Det här är Elin, 28 och Olof, 30. De har precis flyttat från centrala Skara, där de bott i lägenhet i två år, till tätorten Ardala. Här har de köpt ett tegelhus, med en stor trädgård, som de precis börjat sätta sin egen prägel på.

Hur kom det sig att ni valde att flytta till Ardala?

- Vi har tittat på hus under en längre tid och varit på många visningar. Bland annat sneglade vi åt Lidköping, men vi tyckte det var för dyra priser där. Då hittade vi Ardala, med såväl bra prisläge som närhet till staden och våra jobb. Såhär i efterhand kan vi konstatera att vi nog inte kunde gjort ett bättre val för de behov vi har just nu, berättar Elin och Olof.

Vad är det bästa med att bo i Skara?

- Förutom att jag har min släkt på nära håll gillar jag småstadskänslan som råder. Skara har inga storstadskomplex, det är mysigt här och det mesta finns på lagom avstånd, berättar Elin.

- Ja, avståndet är bra, instämmer Olof. Det finns en cykelväg in till Skara, så när vädret tillåter kan vi faktiskt ta cykeln till jobbet. Överhuvudtaget cyklar jag en del, och Elin löptränar, vilket vi tycker det finns bra möjligheter för i Skara.

- Det finns både förskola och skola på gångavstånd, på så sätt är Ardala perfekt för barnfamiljer, vilket det ju också är många här. Det finns alltid något för barnen att göra. De hinner knappt komma hem från skolan innan det knackar på dörren, säger Elin.

Har ni några smultronställen i Skara?

- Överhuvudtaget finns det väldigt fin natur på landsbygden i Skara att njuta av, men vi åker gärna upp till Kinnekulle och speciellt Blomberg. Det är perfekt utflyktsavstånd när man vill komma iväg snabbt och enkelt. Fantastisk natur och miljö där!

Hur tror ni det ser ut i Skara om 10 år?

- Om 10 år är Ardala och Skara sammanlänkat på ett annat sätt än idag eftersom fler företag och industrier har valt att etablera sig här. Vi tror också att Skara är känt som ett matcentrum med naturligt och lokalt producerad mat. Med tanke på hur "i ropet" det är med mat just nu så tror vi det finns potential för Skara inom det området.

Denna sida uppdaterades