< >

Varnhem   

I Varnhem vävs kultur, natur och hisnande historia samman med det magnifika området runt Hornborgasjön och Valle.

Här kan du förutom att uppleva historien också vandra på någon av de vackra vandringslederna, fika eller kanske göra ett besök hos den välsorterade handelsträdgården.

Något du inte får missa är Kata Gård med utställningen Kristna vikingar i Varnhem, den ligger på kullen strax bakom klosterkyrkan. Varnhem utrvecklas som besöksmål, och det finns ett stort programutbud att ta del av, särskilt sommartid. I nybyggda Valleporten i samma lokal som pizzerian finns en bemannad InfoPoint under säsongen där du kan hämta material eller få fler tips.

Varnhem på webben

På Skaras officiella besöksguide finns en hel sida med tips om Varnhem och där kan du också söka alla evenemang.
Läs mer på Skaras officiella besöksguide Länk till annan webbplats.

På besöksmålets egen webbplats varnhem.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om Kata Gård, Valleporten, Klostermuseet, Klostersjön, Klosterkaféet och inspireras av möjligheterna till vandring. Här hittar du också aktuella öppettider och program på klosterområdet.
Läs mer på varnhem.se Länk till annan webbplats.

Nyhetsbrev om besöksmålsutveckling

Varnhem utvecklas med nya spännande besöksanledningar och besöksantalet har ökat stort de senaste två åren. Därför vill vi dela med oss om det som händer till verksamheter och deras samarbetspartner samt en intresserad allmänhet. Brevet utkommer fem gånger per år och innehåller information om evenemang, utvecklingsprojekt och övrig information.

Prenumerera här! Länk till annan webbplats.

Läs tidigare brev

Nyhetsbrev om Varnhem Länk till annan webbplats.

Varnhem för boende

Varnhem är också en omtyckt boendeort, inte minst för pendlare till Skara eller Skövde. Det finns utmärkta bussförbindelser som underlättar pendling. Varnhem är en ort med potential och därför satsar kommunen på utveckling i området.

Utvecklingsområde Varnhem

Leva & Bo i Skara kommun Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades