< >

Leva och bo med häst

I Skara är det lätt att leva och bo med häst. Här finns goda möjligheter för uppstallning, träning, tävling och härliga ridvägar i den fantastiska naturen.

Travet har en stark förankring i trakten med Axevalla travbana som nav. På travområdet finns bland annat en körhall med banmåtten 40x80 meter. Körhallen är tillgänglig för uthyrning till privatpersoner och föreningar. Alldeles intill travet ligger Skaraortens ryttarförening med en helt ny ridskoleanläggning. Förutom ridskola så håller föreningen i många olika aktiviteter för dig med egen häst såsom uppstallningsmöjlighet, träningar, tävlingar etc.

Skara är dessutom ett centrum för forskning och utbildning inom hästområdet. Inne i Skara finns Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) med forskning och utbildning kring bland annat häst. Ett stort hästsjukhus och en hovslagarskola med nationellt hög status finns också, liksom ett naturbruksgymnasium och vuxenutbildning med hästinriktning.

Den ideella föreningen Skara Hästland har en webbplats Länk till annan webbplats. som är samlingsplatsen för dig med hästintresse och som bor i eller besöker Skara.


Denna sida uppdaterades