Marschaller var tända och röda mattan utrullad till besökarna
Lärarna på fordonspogrammet
UF-företaget Fruktiga favoriter säljer must och saft.

Fruktiga favoriter drivs av fyra tjejer från ekonomiprogrammet och var ett av UF-företagen som var med på UF-marknaden

Musikens vänner hjälpte till att guida besökarna.

Musikens vänner hjälpte till att guida besökarna.

< >


Öppet hus på Katedral – en viktig pusselbit inför gymnasievalet

I torsdags fylldes Katedralskolan i Skara med nyfikna elever och vårdnadshavare för att besöka öppet hus. En unik möjlighet att känna in just skolan och programutbudet.

När dörrarna öppnades strömmade besökare in till skolans aula där kvällen inleddes med en uppskattad invigning. Där bjöds det på en presentation av skolans olika program, intervjuer med elever och personal, med bland annat ett viktigt medskick från skolans studievägledare.

- Det viktigaste vi vill skicka med er ikväll är att passa på att fråga och fråga igen om ni inte fått tillräckligt med svar på era funderingar kring ert gymnasieval, sa Kenneth Säll, studievägledare på Katedralskolan.

Invigningen avslutades med en proffsig dansshow med elever från skolans estetiska program. Under resten av kvällen kunde besökarna insupa atmosfären i skolan. Alla program erbjöd infopass och möjlighet att prata med både elever och personal.

- Att stå inför sitt gymnasieval kan väcka många tankar och att få besöka en skola är en möjlighet att få en bredare bild av vad man kan välja, säger Sandra Käck Jansson, studievägledare i Skara kommun.

Elevföreningen MV (musikens vänner) fanns på plats för att guida och svara på frågor. Skolans lokala idrottsutbildning – LIU hade en egen monter och i matsalen bjöd årets UF-företagare in till marknad och en unik möjlighet att handla deras olika produkter.

Besökare kom och gick under kvällen. Oliwer Iberdemaj Holmberg var en av de många ungdomar som besökte årets öppet hus och för honom väcktes nya funderingar.

- Jag hade en tanke om vad och var jag ville gå innan jag kom hit, men efter kvällens besök behöver jag fundera lite till. Det var roligt att få se mer av vad man får göra på programmen och vad man kan jobba med i framtiden, säger Oliwer.

Syv Sandra Jansson Käck pratade med Oliver Iberdemaj Holmberg som besökte öppet hus tillsammans med mamma Laura.

Oliver Iberdemaj Holmberg besökte öppet hus tillsammans med mamma Laura.

Besökare från hela Sverige

Katedralskolans cykelgymnasium med riksintag lockade även många unga elitsatsande cyklister till öppet hus- kvällen.

- Det är jättetrevligt att så många kom till oss ikväll. Jag hoppas och tror att de fått en bra inblick och bra känsla av vår skola, säger samordningsrektor Petra Björk, när hon sammanfattar årets öppet hus.

För de elever som vill veta mer finns fler möjligheter att besöka Katedralskolan genom att Skugga en katedralare, en möjlighet följa en elev en skoldag.

Denna sida uppdaterades