Alla pristagare samlade på scen tillsammans med arrangörer och prisutdelare

< >


Årets guldkorn i Skaras näringsliv

På torsdagskvällen firades näringslivet i Skara med prisutdelning och utnämningar i en guldskimrande inramning. Sju utmärkelser delades ut under kvällen. Nytt för i år är utmärkelsen Årets unga företagare.

Under hösten har organisationer med näringslivsfokus vaskat fram guldkornen bland Skaras företagare. På torsdagskvällen var det dags att tillsammans uppmärksamma och hylla duktiga näringsidkare, som genom sitt företagande och goda exempel utvecklar Skara som en plats att verka på. Tack vare duktiga företagare som brinner för sin uppgift får många Skarabor jobb och försörjning.

- Årets Guldkorn i Skara är verkligen guld värda som goda förebilder och ambassadörer för Skaras näringsliv. Det är näringsliv som skapar och lägger en grund för vår gemensamma välfärd och det goda livet i vår kommun, säger Gunilla Druve Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Här är pristagarna 2023

 

Glada pristagare och prisutdelare på scen

Årets företagare 2023 i Skara är Anna-Karin och Petter Burge, WT Metall Norden AB. På bild även Jonatan Bjelkengren, Företagarna Skara och företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S)

Årets Företagare i Skara kommun

Delas ut av Företagarna Skara

Årets Företagare i Skara har med grunden i sitt intresse tillsammans utvecklat en hobbyverksamhet till att nu täcka in Norden som sitt försäljningsområde. De har inte bara framgångsrikt drivit företaget, utan är även en förebild genom engagemang för samhället och barns utveckling i det lokala föreningslivet.

Med innovativa produkter som skräddarsys efter kundens behov sätter ägarna stort fokus på att leverera praktiska och hållbara lösningar i toppklass. Eller som de själva sagt "Vi vill inte vara billigast, vi vill vara bäst".

Årets företagare 2023 i Skara är Anna-Karin och Petter Burge, WT Metall Norden AB.

Glada pristagare och prisutdelare på scen

Årets unga företagare 2023 i Skara är Sara Runsten och Filip Larsson, Stekosterian och Vedens Lustgård. På bild även Jonatan Bjelkengren, Företagarna Skara och företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S)

Årets unga företagare i Skara kommun

Delas ut av Företagarna Skara

Årets Unga Företagare i Skara är entreprenörer som med stor experimentlust och vilja att sprida matglädje satsat på att förädla lokala produkter till en måltidsupplevelse.

Med en ambition att ta till vara på det som finns har vinnarna på kort tid byggt upp inte bara ett, utan två företag som bygger på att utveckla lokala resurser och omsorgsfullt producerade råvaror.

Viljan och projekten är oändliga så vi ser med spänning fram emot att följa ert fortsatta företagande! "Nu kör vi!"

Årets unga företagare 2023 i Skara är Sara Runsten och Filip Larsson, Stekosterian och Vedens Lustgård.

Glada pristagare och prisutdelare på scen

Årets nyföretagare 2023 är Jenny Långkvist och Oliver Arvesson Øien, Arborealis Arboristtjänst. På bilden även Eva-Maria Friberg, Nyföretagarcentrum Skaraborg och företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S)

Årets nyföretagare i Skara kommun

Delas ut av Nyföretagarcentrum Skaraborg

Årets vinnare intog en ny geografisk arena med en flytt till Skara. De ville nyttja sin kunskap till gagn för både lokala företag och privatpersoner på ett sätt de själva kunde styra.

På kort tid har de skapat en stabil marknad med bra resultat i västra Skaraborg. De är måna om det lokala samarbetet och ser framåt för att driva företaget hållbart med fokus på god hälsa för ekonomin, sig själva och de skaraborgska träden.

Årets nyföretagare 2023 går till: Jenny Långkvist och Oliver Arvesson Øien, Arborealis Arboristtjänst

Glada pristagare och prisutdelare på scen.

Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris 2023 går till Johan Tell, med bolagen Tell Ölanda AB, Tell Dagsnäs AB och Tell Bjurum AB. På bild även företrädare för Sparbanken Skaraborg och Skara kommun.

Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris 2023

Delas ut av Sparbanken Skaraborg

Årets Entreprenör i Skara driver en verksamhet som är en förebild vilken många, som håller på med nötdjur, vill kopiera. Med ekologiskt jordbruk och djurhållning som bas hålls hållbarhet för djur och natur högt. I vårt grannskap får vi av detta ett öppet landskap med betade ytor. Genom att äga och arrendera gårdar som Ölanda, Bränningsholm, Dagsnäs, Stora Bjurum och Kyrkebo har denne skapat en plattform för verksamheten. För att få till en bra slutprodukt fokuseras det på djurens välmående genom bland annat egenproducerat foder som av ekologiskt jordbruk gett minimal miljöpåverkan. Hans arbete är ett beundransvärt sätt att utnyttja entreprenörskap men en starkt vision och engagemang för hållbarhet.

Sparbanken Skaraborgs Entreprenörspris 2023 går till Johan Tell, med bolagen Tell Ölanda AB, Tell Dagsnäs AB och Tell Bjurum AB.

Glada pristagare och prisutdelare på scen

Årets tillväxtpris 2023 går till Robert Lundahl med personal på Proffsel Västra Götaland AB. På bild även företädare för Almi och för Skara kommun.

Årets tillväxtpris

Delas ut av Almi

Vi på Almi delar varje år ut ett tillväxtpris till det bolag som växt mest i kommunen. Syftet med tillväxtpriset är att lyfta fram ett tillväxtbolag med gott entreprenörskap i Skara kommun.
Kriterierna för priset är:
*5-249 anställda
*Etablerat företag, bolaget ska vara äldre än 3 år
*Tillväxten ska vara organisk och hållbar, med sunda finanser
*Högst procentuella omsättningsökning mellan bokslut 2021-2022

Årets pristagare har utvecklat bolaget från grunden genom ett stort engagemang och hårt arbete. Med långvariga kundrelationer och hög kvalitet växte bolaget hela 54% under 2022.

Årets tillväxtpris 2023 går till Robert Lundahl med personal på Proffsel Västra Götaland AB.

Glada pristagare och prisutdelare på scen.

Utmärkelsen Det goda exemplet går till Hälsostudion i Skara, Eva Bohman, Harriet Fryklind och Nina Malmenskog med personal. På bilden även företrädare för Skara kommun Ylva Pettersson (M), Gunilla Druve Jansson (C) och Per-Åke Pettersson (S)

Det goda exemplet

Delas ut av Samordningsförbundet, Skara kommun och Arbetsförmedlingen

Årets vinnare av utmärkelsen ”Det goda exemplet” har visat på ett stort engagemang för ett socialt ansvarstagande. Arbetsgivaren välkomnar individer till både praktik och olika former av arbetsträning och är dessutom villig att anpassa och vara flexibel. En arbetsgivare som ser hela individen, har ett hälsoperspektiv och tänker långsiktigt. Arbetsgivaren är lätt att samarbeta med och möjliggör för flera individer i Skara kommun att få ett arbetsmarknadsinträde.

Utmärkelsen Det goda exemplet går därför i år till Hälsostudion i Skara, Eva Bohman, Harriet Fryklind och Nina Malmenskog med personal

Glada pristagare och prisutdelare på scen

Vinnaren av Årets #handlaiskara 2023 är Jonas Svärdh med personal på Elon ljud & bild. På bild även företrädare för MEGA+ och Skara kommun.

Årets #handlaiskara

Delas ut av Skara Handel

Skara Handel har frågat kunderna vilken av Skara handels medlemmar som de anser är värd utmärkelsen "Årets #handlaiskara 2023". De som fick flest röster var: Brunsbo Gästgifveri, Elon ljud & bild och ForYou heminredning och presenter.

Vinnaren av Årets #handlaiskara 2023 är Jonas Svärdh med personal på Elon ljud & bild

Denna sida uppdaterades