Det blev tre internationella matcher i Skara Idrottshall under säsongen. Här är det WHC Despina som står för motståndet och Skara HF:s mittsexa Elizabeth Collado som siktar på mål. Foto:Viktor Ljungström

< >


Skara HF i blickfånget efter stora framgångar

Skara HF är inne i en mycket intensiv säsong med såväl Europaspel som finalspel i ATG Svenska Cupen. Aldrig tidigare har Skaralaget fått spela på en så hög nivå vilket givetvis varit utvecklande för laget samtidigt som det inneburit stora ansträngningar för klubben. Det som återstår av säsongen nu är att säkra en god avslutning i elitserien där laget i första hand strävar efter en slutspelsplats.

Den fantastiska säsongen började med att laget spelade European Woman Cup och i första omgången kom Nordmakedonska WHC Despina på besök till Skara. De två matcherna som spelades här innebar två storsegrar för Skara. Äventyret fortsatte sedan med en resa till Kanarieöarna och möte med det spanska storlaget Rocasa Gran Canaria. Skara tog där en överraskande seger men tyvärr slutade sedan hemmamötet i Skara med en knapp förlust.

Nu har säsongen inte bara inneburit seriespel och Europaspel. Efter ett antal matcher mot såväl allsvenska lag som elitserielag kvalificerade sig Skara HF till final i ATG Svenska cupen. Där blev dubbelmötet med svenska mästaren Skuru IK för svårt men Skara HF fick ändå en mycket hedrande silverplats i den riksomfattande handbollscupen. Båda finalmatcherna direktsändes i SVT med höga tittarsiffror.

Det hittills mycket framgångsrika året har – precis som i alla andra sammanhang – påverkats av covid-19-pandemin. Matcher har flyttats eller ställts in och laget har delvis varit decimerat. För Skara HF har den spännande säsongen inneburit ett stort lyft och framtidstron har ökat i hela föreningen. Skara HF har över 200 aktiva spelarna från handbollsskolan för sexåringar upp till elitlaget. Till skillnad från många andra föreningar har Skara HF lyckats hålla kvar intresset för handboll och de yngre lagen har hållit igång sin verksamhet på ett förtjänstfullt sätt.

Annika Andersson

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar




Denna sida uppdaterades