< >


Tankar och funderingar kring vacccinering - lyssna på Vaccinpodden

Solveig Svantesson jobbar som frivilligsamordnare på omsorgsförvaltningen i Skara kommun. Hon har lyssnat på Vaccinpodden som Folkhälsomyndigheten startat upp för att öka kunskapen kring vaccineringen mot covid-19 och viljan hos befolkningen att vaccinera sig. 

Folkhälsomyndigheten släpper ett nytt avsnitt i veckan. In och lyssna på podden här: Vaccinpodden Länk till annan webbplats. 

Solviegs tankar och funderingar kring vaccinationen mot covid-19

Jag har lyssnat på Vaccinpodden om att ta vaccin mot covid-19. Jag tyckte att det var bra information och jag kommer att lyssna på den igen. Det finns inget botemedel än så länge och man blir inte helt immun även om man har haft covid-19. Personer i alla åldrar kan insjukna och man kan aldrig vara säker på hur sjuk man blir.

Vacccinen har tagits fram på kort tid tack vare att många länder har satsat pengar och resurser på detta. Vaccinet triggar igång immunförsvaret som bygger upp antikroppar. Rekommendationen just nu är att man ska ta två doser vaccin. Troligen kommer man att få ta detta vaccin varje år precis som andra influensavaccin. En del blir rejält sjuka av vaccin, en del blir mindre sjuka och en del blir inte sjuka alls. Så här är det med alla vaccin.

Jag har fått två doser vaccin nu och känner mej mer skyddad än om jag inte vaccinerat mej, men jag tänker ändå på att hålla avstånd och tvätta händer mm. Smittan finns ju fortfarande kvar.

Vänliga hälsningar Sollan

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades