< >


Sätt Skara på cykelkartan - fira Vintercyklingens dag

Allt fler svenskar väljer att cykla och cykeltrenden har ökat sedan pandemin slog till. Det är ett enkelt sätt att resa hälsosamt och miljövänligt, det förlänger både ditt liv och är en insats för klimatet. Men trots alla de positiva fördelarna är det fortfarande många som ställer in cykeln när vintern kommer, även om det går fint att året runt. Cykelvägar som är skottade och sandade tillsammans med dubbdäck på cykeln gör färden säker även på vintern. I Skara ser vi många som cyklar året runt, men fler kan vi bli!

Den 12 februari arrangeras Vintercyklingens dag, det är ett sätt att visa att det är många som cyklar året runt. För andra året i rad arrangeras Vintercykligens dag i Sverige av Svensk cykling, som samlar svenska cykelorganisationer. Event är en del av den globala Winter Bike To Work som kom till för att uppmuntra personer att ta cykeln till jobbet. Det är en tävling mellan städer runt om i världen som handlar om vem som kan få flest personer att registrera sin cykling under denna dag på Winter Bike To Work Days hemsida. Förra året medverkade omkring 14 500 cyklister från 300 städer världen över. Då var nästan 30 procent av deltagarna svenska och Uppsala blev staden med flest registrerade cyklister under den dagen.

I år tycker vi att det är det dags att visa att även vi i Skara cyklar året runt och fler ska vi bli. Är du en åretruntcyklist eller vill bli eller känner du någon som cyklar ofta? Gå in och anmäl er och sätt Skara på Vintercykelkartan! Glöm inte bra belysning, reflexer och ha gärna dubbdäcken för att säkert trampa dig fram.

Vill du veta mer om eventet vintercyklingens dag och vara med på eventet. Klicka in dig på Vintercyklingens dag Länk till annan webbplats..

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades