< >


Se staden med nya ögon

Är du helt nyinflyttad eller har din familj bott här i tre generationer? Alldeles oavsett finns det mycket att uppleva och lära om Skara.

Att se sin stad med nya ögon när man har bott här länge kan ibland vara svårare än att lära känna den som alldeles nyinflyttad. Men det är kombinationen som är roligast - när nya och etablerade Skarabor tillsammans har möjlighet att träffas och uppleva staden.

På kommunens Lär-känna-Skara-träff är alla välkomna som är nyinflyttade, träffar besökare i sitt yrke eller är nya på jobbet.

När den välkände arkitektskribenten och programledaren Mark Isitt utsåg Skara till Skaraborgs vackraste stad i en tävling för några år sedan motiverade han det med att själva bebyggelsen gör att man känner sig omfamnad. Och då talar vi bara byggnader. Här finns också fantastiska människor som vill få med dig i gemenskapen och även detta vill välkomstträffen förmedla.

En av de som deltog på den förra träffen var Jonathan, en nyinflyttad Skarabo som har nytta av de nya kunskaperna även i sitt yrke.

- Som nyinflyttad i Skara var det otroligt värdefullt att delta denna kväll för att få träffa andra nyinflyttade och samtidigt lära känna staden och kommunen bättre – inte minst genom den fantastiska stadsvandringen med fördjupning kring stadens historia.

Skara har en rik och tusenårig historia men också tusen möjligheter framåt, och du är en av dem.

Anmäl dig till Lär känna Skara-träffen så ses vi där!

Läs mer och anmäl dig till Lär känna Skara-träffen den 4 oktober 2023! Länk till annan webbplats.


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades