Vilanbadet
Vilanbadet
< >

Vilanbadet väntar på dig

I väntan på nya rekommendationer har Vilans utebad rustats upp på många sätt. Bassänger har renoverats och flera nya aktiviteter kommer att finnas på området. Om, och i sådana fall när, öppningen blir beror dock på vad som tillåts enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ett av projekten har varit att renovera poolerna, där bassängduken har bytts ut mot en ny. Dessutom har kanterna runt om bassängerna, som förut var gjord av stenplattor, bytts ut mot en mjukare gummimatta.

- Den nya bassängduken är enklare för oss i personalen att rengöra inför varje säsong, och gummikanten gör det säkrare för våra gäster, förklarar fritidschef Camilla Helander.

I barnpoolerna finns det sedan flera år tillbaka stora leksaker i form av havsdjur. Dessa har under våren målats om i lekfulla färger.

Aktiviteter för alla åldrar

Det är inte bara poolerna som har fått sig ett uppsving – det ker även finnas möjlighet att göra flera andra aktiviteter på området. Ett stort schackspel finns redan uppställt vid poolerna och inom kort kommer även ett volleybollnät och fussball-spel att finnas på plats.

- Vi vill att det ska finnas aktiviteter som kan vara kul för personer i alla åldrar, berättar Camilla.

Även den populära hinderbanan, som sedan 2018 har tagit plats i den stora utomhusbassängen, kommer att finnas på plats under utvalda veckor om en öppning blir av.

Huruvida utebadet kan öppna återstår dock att se. Folkhälsomyndigheten förväntas komma ut med nya rekommendationer för utomhusbad och beroende på hur dessa lyder kan Vilan sedan planera för framtiden.

Denna sida uppdaterades

Dela: