Porträtt på Isabelle
< >


Isabelle är uttagen till landslagsläger i handboll

Katedralskolans handbollsspelare Isabelle Medin Sand kommer snart ta sitt första steg in i U19-landslaget i handboll. Isabelle går andra året på barn- och fritidsprogrammet på Katedralskolan och spelar i Skara HFs junior/U-lag. Nu är hon uttagen till U19s landslagsläger i april.

Under fyra dagar kommer Isabelle och 20 andra handbollstjejer från hela landet samlas i Helsingborg för en första landslagssamling inför vårens landskamper och sommarens EM för U19.

- Det ska bli jättekul att få träffas och få visa upp sig. Ett första steg till att försöka ta en plats i landslagstruppen till kommande uppdrag säger Isabelle.

Isabelle är en lovande handbollsspelare som satsar hårt på sin idrott och på att utvecklas. Hon bor och tränar i Skara och val av gymnasium var ganska självklart.

- Jag satsar på handbollen och vill samtidigt få en bra utbildning. Att Katedralskolan både ligger nära hemmet och till träningen är toppen. Sen har ju Katedral också den utbildning jag ville gå vilket gjorde valet enkelt, säger Isabelle.

Förutom de träningar Isabelle gör med sitt lag går hon även på Katedralskolans lokala idrottsutbildning LIU där hon får två och halv timme extra träning per vecka på skoltid.

- Det är toppen att kunna träna extra på skoltid och framförallt för att det är stor fokus är på varje enskild individ och dennes utveckling. Vi får med oss mycket från dessa lektioner, säger Isabelle.

Isabelle och Malin på träning

Till detta läsår har Katedralskolan fått in Malin Walette som handbolls- och fystränare för LIU. Malin har själv en bakgrund inom handboll och arbetar bland annat även som fystränare i Skara HF och verksamhetsledare på Stureplan – ungdomens hus. Isabelle uppskattar skolans nya tränare.

- Malin är bra, hon kör roliga och utmanande träningar med oss. Hon är verkligen mån om att vi mår bra och vill att alla ska utvecklas. Hon är ett stort stöd i allt det här med landslaget också, säger Isabelle.

Vi önskar Isabelle lycka till med kommande uppdrag!

Isabell kastar mot mål

Isabelle som är vänsterhänt spelar både som högernia och högersexa.

Denna sida uppdaterades