Om kostavdelningen

Götene och Skaras kommuner har en gemensam kostorganisation.

  • Tillsammans i kommunerna serveras ungefär 7000 gäster per dag och kostenenheten omsätter nästan 60 miljoner kronor om året.
  • Vårt mål är att skapa matglädje och servera god och näringsriktig mat till förskola, skola, vård och omsorg.
  • Kostverksamheten ansvarar för större delen av den mat som tillagas och serveras i kommunernas olika verksamheter.
  • Kommunerna har tillsammans åtta produktionskök och 25 mottagningskök.
  • Tillsammans är vi cirka 75 medarbetare som har olika arbetsuppgifter kostorganisationen.
  • Vi arbetar för att laga så mycket mat som möjligt från grunden och vill få den tanken att genomsyra hela verksamheten.
  • Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer och arbetar för att främja hälsan och miljön. En viktig del i att arbeta för klimatet är att minska matsvinnet.
  • Kvaliteten ska vara hög med vällagade måltider till våra barn och ungdomar, energianpassad och god kost till våra boenden i äldreomsorgen samt till matlådorna som distribueras till dom som bor hemma.
  • Att arbeta med klimatfrågor är också en viktig del i kostverksamheten. Bland annat genom att arbeta med att minska matsvinnet och att minska utsläppen av växthusgaser.

Mat till skola, förskola och viss mat till äldreomsorgen är kostenhetens ansvarsområde. I dialog med gäster och uppdragsgivare är målsättningen att servera god och näringsriktig mat till gästerna. Matsedlar för skolor finns att läsa på hemsidorna för dessa verksamheter.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30