< >

Friidrott

Foto: Stefan Johansson

Skara kommuns konstgräsplaner D, E planerna samt friidrottsarena är öppen för organiserad föreningsträning (endast för kommunens föreningar), träningen ska ske enligt Folkhälsomyndighetens restriktioner.
Fotbollen har förtur till träningstider
All fotbollsträning ska bokas in, bokning sker via Skara FC´s kansli Jens Antonsson till konstgräsplanerna.

Friidrottsträning bokas in via bokningssystemet http://event.webbiljett.se/skara/ResourceBookingRequest.aspx Länk till annan webbplats.

Övriga föreningar som ej bedriver fotboll samt friidrott kan boka in träningstid på E-plan samt friidrottsarenan, bokningsförfrågan skickas via bokningssystemet http://event.webbiljett.se/skara/ResourceBookingRequest.aspx Länk till annan webbplats.


Folkhälsomyndigheten har den 18 december 2020 rekommenderat kommuner och regioner att stänga all verksamhet som inte är helt nödvändig att bedriva, till exempel badhus, bibliotek, länsmuseer och öppna förskolor, till och med den 24 januari. Rekommendationen gäller inte yrkesmässig idrott. Myndigheten har vidare den 22 december förtydligat att träning på utomhusanläggningar kan fortsätta om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs. SvFF uppmanar alla inom svensk fotboll att hålla sig informerad om, och följa, vad som beslutas i sin kommun och region.

  • delta endast om du är frisk!
  • dela inte vattenflaskor
  • träna i mindre grupper
  • kom ombytta och duscha hemma
  • var noga med handtvätt både före och efter träning


För övrig information så är alla idrottshallar fortsatt stängda och det är endast kommunens föreningar som får boka trängstider på våra utomhusplaner som är öppna.

Friidrottsarenan har en högklassig allvädersbana med mycket snabba Mondo-banor, som är bland de snabbaste i Sverige. Dessutom finns sedan 2013 ett nybyggt tidtagartorn, belysning på löparbanor, kast- och kulringar, samt nymålade banmarkeringar.

Här hålls ett flertal träningar och tävlingar, både för skolan och föreningslivet.

En uppskattad och återkommande tävling är SkaraRacet som anordnas av Istrums SK.

Den 6 juni 2019 sattes nytt arenarekord på 100 m av Henrik Larsson med tiden 10.20, det är även den näst snabbaste tiden i Sverige.

Flera andra bra tider på 100 m är även satta på våra snabba mondobanor:

10.22 Sulmayman Bah 2015
10.26 Nil de Oliviera 2013
10.27 Tom Kling Baptiste 2016
10.30 Alexanders Brorsson 2013

Nytt arenarekord på 100 m damer sattes av danskan Astrid Glenner-Frandsen med 11.39 6 juni 2019.

Har du frågor eller vill boka, kontakta oss på telefonnummer eller e-post i högermenyn.

Denna sida uppdaterades