< >

"Tack för skönheten!"

I juni 2016 utsågs Skara till Skaraborgs vackraste stad av arkitekturskribenten Mark Isitt. Han bör veta- under sin reportageresa besökte han alla Skaraborgs städer. I sin motivering talade han om Skara som en plantskola för arkitekter och att han i Skara kände sig välkomnad och omfamnad. Vid åsynen av domkyrkans höga valv utbrast han: "Tack för skönheten!"

Nu bjuder vi in dig till sju promenader i den tusenåriga och vackra staden. Förbered dig på grönskande överraskningar och hisnande historia, se det storslagna i det lilla och upplev mera.

Stadsguidens hälsning

Skara från dåtid till nutid. Staden där sekler och vägar möts.

"I Skara är det förflutna ständigt närvarande. Det påminner oss om den tusenåriga utveckling som gett oss den stad vi har idag och som vi kan vara mycket stolta över. Den långa historien har gett oss ett rikt kulturliv. Sång och musik har alltid varit en viktig del i Skarabornas liv. Här finns också vaggan för den svenska veterinärmedicinen. Skara har i alla tider varit en mötesplats. Tidigt var det skolan och kyrkan som gjorde att människor sökte sig till staden och så är det fortfarande. Skara är stiftstad och flera eftertraktade utbildningar lockar hit ungdomar från från hela landet.
Skara erbjuder ett gott liv. Vandringar i staden och dess historia är väl värd att ta del av-flera gånger om."

Barbro Olofsson
Bitr. ålderman i Skara Gille

 

Broschyr för utskrift Pdf, 1.7 MB.


Nio vandringar

Denna sida uppdaterades