Foto: Jessica Karlsson

< >


Mamma Mu har anlänt!

Idag rullade personalen in vår nya lek- och lärutställning upp för rampen i gamla biblioteket. På måndag kommer producenterna och scenograferar utställningen inför kommande helg - för då smäller det.

Lördag 1 februari 2020 kl.10.00 på trappan till Gamla biblioteket inviger vi Bok & Lek! Det blir tal och musikskolan kommer att spela musik knuten till figurerna i utställningen ute gå gamla bibliotekets trappa och sedan blir det pannkakor till de 300 första barnen. 

I utställningen presenteras nio svenska barnboksförfattare/illustratörer med inriktning på läsupplevelser och lek. Figurer och miljöer ur böcker av följande författare finns representerade: Maria Jönsson, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis, Martin Widmark och Stina Wirsén.

Utställningen har tidigare varit på turné i Tyskland och beställdes av svenska ambassaden i Berlin för att visa upp svensk barnlitteratur. Skara blir först i Sverige med att visa utställningen i sin helhet.

Välkomna!

Läs mer på skara.se/bokolek

 

Åsa Veghed
Kulturchef


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades