< >


Fullt ös under allsången i Allemansland

Ja, i lördags kom det fler besökare än vad vi fick plats i lek- och lärutställningen Allemansland i gamla biblioteket. 140 besökare kom för att sjunga Lennart Hellsings finurliga sånger. Förskolorna har arbetat med Hellsing under hösten i Skara kommun och de flesta barn (och vuxna) känner igen sångerna. Ljungs var så skojiga och engagerade barnen med frågor och gjorde dem uppmärksammade på saker i sångerna dripp, dropp, gurka, frukt och lakritspipa. Kanon!

Jag känner en viss separationsångest. Bara en vecka kvar. Höstlovet ut och sedan ska Allemansland tuffa vidare till nästa stad. Allemansland har verkligen visat att vi behöver kreativa rum för barn i Skara och spontant tänker jag - vad är viktigare än att barn får kontakt med bokstäver, ord, böcker, få använda sin fantasi och sin kreativitet? Alla former av läsfrämjande verksamhet är viktig.

Tanken med att arbeta med publik verksamhet har också varit att fler ska hitta in till vårt gamla vackra bibliotek, Sveriges äldsta bok och 1800-talsbiblioteket.

Det har varit ett jättegivande samarbete mellan biblioteket, kulturen, förskolorna, skolorna, SFI och familjecentralen. Tack all personal som varit så bra och engagerad.

Nu planerar vi för en ny lek- och lärutställning – med start den 1 februari 2020!

Trevligt att Sklt kom till Allemansland när familjecentralens besökte utställningen i fredags. Här är artikeln:

https://www.skaraborgslanstidning.se/article/tv-oppna-forskolan-besoker-barnutstallningen-pa-gamla-biblioteket/ Länk till annan webbplats.

Åsa Veghed, kulturchef

Sista chansen! Kom och lek!

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades