< >


Oj, oj, oj, vilken kulturvecka vi har framför oss i Skara!

Idag anlände Unga Klara till Skara och är i full gång att bygga upp en teaterscen på Fokus, Folkets Park. Imorgon blir det föreläsning, kvällssamtal om barn, unga och teater och föreställningen X. Unga Klara stannar hela veckan och ger skolföreställningar för elever i Skara. De besöker också skolorna i Varnhem, Axvall och Ardala. Denna vecka får vi också reda på vem som får nobelpriserna i litteratur. Och på lördag smäller det. Då inviger vi kulturveckan med en lång härlig kulturnatt.

Vem får nobelpriset i litteratur 2018 och 2019?

Efter ett års uppehåll är det åter igen dags att utse nobelpriset i litteratur. Speciellt för i år är att det kommer att delas ut två pris, ett för 2018 och årets 2019. Spekulationer och förhandstipsen är i full gång och biblioteket är på alerten för att undersöka vilka författare och böcker som finns på våra hyllor. Här följer ett axplock av förhandstipsen (se bild)
Missa inte tiden torsdag 10/10 kl 13.00 då Svenska Akademin meddelar årets två nobelpristagare i litteratur. Vi kommer att följa direktsändningen.

Britt Viktorsson, bibliotekarie

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades