< >


Hipp hipp hurra!

Det blev ett härligt 100-årsfirande av Västergötlands museums byggnad (1919-2019)!

Den nya basutställningen ”Själabärarna” visade upp ett axplock av den enorma samling av föremål som finns i museets ägo. På söndagen fördes ett samtal om arkitektur. Panelen lyfte värdet av den otroligt fina arkitektur som Skara stoltserar med. Fokus låg givetvis på Charles Lindblads museibyggnad. Men arkitekturjournalisten Mark Issit, som satt i panelen, berättade också om hur han tänkt kring arkitekturen när han utsåg Skara till Skaraborgs vackraste stad i en radioserie som sändes i P4 för ett par år sedan.

På måndagen bidrog bibliotekarierna Johanna Müntzing och Hanna Enarsson med berättarglädje och gestaltade Emil-historier i Fornbyn för Skaras 5-åringar. Lite senare samlades en brokig skara barn och vuxna under en vacker ek, för att se på galenpannorna Jecko och Jessie som pruttade, trollade och stod på huvud i höjd med dansbanan. Även jag stod på huvud när jag backade ner i en grop, ha, ha, ett gott skratt förlänger livet.

Tisdagen den 28 maj firades dagen D med tal, sång, cirkus och tårta. Museipersonalen var klädda som för hundra år sedan, så även, cirkusartisterna som skapade ett konstverk med hjälp av mimspel, kropp och själ. Äntligen kom solen fram och lös upp museibyggnadens vägg lagom till de spektakulära cirkuskonsterna. Så fint att artisterna använde just byggnaden som del av sin konst.

Tack Hanna Eklöf, Ulrika Eriksson och co för samarbetet. Tack till alla på vårt fina museum, Lüitgard Löw, du har en fantastiskt kunnig, trevlig och entusiastisk personal!

Åsa Veghed, kulturchef

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades