Bild på en takeawaypåse
< >

Take away-lån och
utkörning av böcker

Skara bibliotek erbjuder möjligheten att hämta böcker i en påse vid dörren, så kallad take away. För personer som tillhör riskgrupp erbjuder biblioteket även utkörning av böcker hem till dörren.

– I dessa coronatider vill vi på biblioteket i Skara, i enlighet med Folkhälsomyndighetens direktiv, uppmuntra till social distansering, säger kulturchef Åsa Veghed.

För att minimera de personliga mötena och besök i offentliga lokaler under pandemin har kommunen alltså infört take away-lån och utkörning. Take away innebär att bibliotekspersonalen plockar i ordning en beställning och levererar den i en påse vid bibliotekets huvudentré. 

Personer som är 70 år och äldre eller som tillhör annan riskgrupp kan få sina böcker hemkörda.

– Vi arbetar redan med att köra ut böcker till äldreboenden men nu i coronatider utökar vi den servicen. Nu när många äldre sitter hemma är det extra viktigt att målgruppen får de böcker de vill läsa eller lyssna på, säger bibliotekarie Hanna Enarsson.

Hur gör jag för att få Take away eller hemkörning?

  • Sök fram och reservera det du vill låna i bibliotekskatalogen.

    Bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats
  • Om du inte har möjlighet att reservera själv kan du ringa till bibliotekets informationsdisk, 0511-320 57, eller mejla skarabibliotek@skara.se. Vi tar emot samtal och svarar på mejl under bibliotekets öppettider:
    vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-14

  • Invänta meddelande om att reservationen/reservationerna finns att hämta. Reservationens löpnummer står i meddlenadet.

  • Gå till biblioteket och ring på dörrklockan så kommer personalen ut med dina lån. Var beredd att visa legitimation eller lånekort och ha reservationens löpnummer till hands.

  • Om du tillhör riskgrupp och istället önskar få dina böcker hemkörda ring till bibliotekets informationsdisk, 0511-320 57.

Missa inte det stora digitala utbudet!

Biblioteket har ett stort digitalt utbud av böcker, tidningar och film som man bara inte får missa! Det digitala utbudet (e-böcker, e-ljudböcker, tidningstjänsten Pressreader och filmtjänsten Viddla) kan man ta del av hemifrån via dator, surfplatta eller smartphone.

Läs tidningar och tidskrifter hemifrånlänk till annan webbplats

Låna e-böcker

Viddla - strömmande filmlänk till annan webbplats

För att kunna ta del av de digitala tjänsterna behöver du ha ett lånekort i
Bibliotek Västra Skaraborg.

Skaffa lånekortlänk till annan webbplats


Denna sida uppdaterades 2020-10-02

Dela: