Copyright Stina Wirsén
< >

Bok & Lek

- en lek- och lärutställning från bilderböckernas underbara värld!

Utställningen Bok&lek hann under en kort tid våren 2020 besöka Gamla bibliotek i Skara innan utställnigen fick stänga på grund av pandemin. Nu fortsätter planerna med en permanent lekutställning i bokens tecken. Under 2021 öppnar Bokäventyret, en lek- och lärutställning om bokens historia. Mer info kommer i höst, tills dess kan ni följa utvecklingen sociala medier:

Facebooksida: Bokäventyret Länk till annan webbplats. 

Instagram: bokäventyret Länk till annan webbplats.

Om Bok & Lek

Under våren 2020 kunde barn och vuxna besöka Gamla biblioteket för att exempelvis laga mat i Pettssons och Findus kök, ta en selfie med Mamma Mu och lösa ett mysterium med LasseMajas detektivbyrå.

Det var bara några av alla de välkända bilderboksfigurer som gick att träffa på lekutställningen Bok & lek. I denna fantasifulla värld gick det att leka i litteraturens värld och utifrån nio svenska bilderboksförfattare och deras välkända figurer.

Författare som ingick i utställningen: Maria Jönsson, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis - Martin Widmark, Jujja Wieslander och Stina Wirsén.

Pyssel i vår kreativ verkstad

I utställningen fanns en kreativ verkstad där barnen kunde sitta ner och pyssla. Stina Wirsén är en av de författare som skulle varit på besök på utställningen och när besöket uteblev delade Stina med sig av lite pyssel. Nedan hittar du mallar på hennes karaktärer "Små brokiga" och "Vem-figurerna".

Pysselmallar Pdf, 669.7 kB.


Brokiga är en barnboksserie av Carin och Stina Wirsén. Illustration: Stina Wirsén

Illustration Helena Willis

LasseMajas detektivbyrå är en barnboksserie skriven av Martin Widmark och illustrerad av Helena Willis

Denna sida uppdaterades