Copyright Stina Wirsén
< >

Bok & Lek

- en lek- och lärutställning från bilderböckernas underbara värld!


(OBS, utställningen hålls tillfället stängt pga rådande coronavirus och Covid-19)

Utställningen och alla planerade evenemang i Bok & Lek är tillsvidare inställda på grund av rådande coronavirus och Covid-19. Följ gärna våra sociala medier för senaste nytt, lek och lästips med mera.

Facebooksida:Skara Bok&Lekäventyrlänk till annan webbplats 

Instagram:skara_bok&lekäventyrlänk till annan webbplats

Om Bok & Lek

Under perioden 1 februari – 7 juni 2020 är du välkommen att besöka Gamla biblioteket för att exempelvis laga mat i Pettssons och Findus kök, ta en selfie med Mamma Mu eller varför inte lösa ett mysterium med LasseMajas detektivbyrå?

Detta är bara några av alla de välkända bilderboksfigurer du träffar på Bok & lek som lekutställningen heter. I denna fantasifulla värld fortsätter vi att leka i litteraturens värld och denna gång får vi möta nio svenska bilderboksförfattare och deras välkända figurer.

Författare som ingår i utställningen: Maria Jönsson, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Ulf Nilsson, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis - Martin Widmark, Jujja Wieslander och Stina Wirsén.

Pyssel i vår kreativ verkstad

I utställningen finns en kreativ verkstad där barnen kan sitta ner och pyssla. Stina Wirsén är en av de författare som skulle varit på besök på utställningen och besöket är framflyttat på obestämd tid. I väntan på besöktet delar Stina med sig av lite pyssel. Nedan hittar du mallar på hennes karaktärer "Små brokiga" och "Vem-figurerna".

PysselmallarPDF


Brokiga är en barnboksserie av Carin och Stina Wirsén. Illustration: Stina Wirsén

Illustration Helena Willis

LasseMajas detektivbyrå är en barnboksserie skriven av Martin Widmark och illustrerad av Helena Willis

Denna sida uppdaterades 2020-04-09

Dela: