< >

Fotograf: Per-Olov Carlsson

Vallehemmet

Vallehemmet ligger mycket naturskönt i vackra Vallebygden. Billingen på ena sidan och Axevalla Hed på andra.

Vi har en underbar fin innergård med blommande växter och en porlande fontän. Möjlighet finns att vara ute så mycket du önskar. Huset är i ett plan med många uteplatser på båda sidor, och ett asfalterat promenadstråk runt hela trädgården.

Mål

Vi arbetar med en individanpassad vård och omsorg. Vi strävar efter att uppfylla våra boendes behov och intressen genom att:

  • ge de boende ett tryggt boende
  • slå vakt om den boendes personliga integritet
  • arbeta utifrån en helhetssyn
  • man känner gemenskap
  • närstående (person som den enskilde anser sig ha en nära relation till) alltid känner sig välkomna och delaktiga

Personal

Det finns vårdpersonal dygnet runt och vi har en egen sjuksköterska dagtid. Vi har en läkare som besöker Vallehemmet en gång per vecka.

Arbetssätt

Var och en som flyttar in på Vallehemmet får en egen kontaktperson. Det är en av vårdpersonalen som har ett extra ansvar för den enskilde och som även har kontakt med anhöriga (person inom familjen eller bland de närmaste släktingarna) som är en mycket viktig resurs.

Särskilt boende

Du som boende har ett eget hyreskontrakt och lägenheten möbleras efter eget tycke och smak. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm. Vi äter måltiderna i gemensamt kök, men vill någon äta i sin lägenhet går det också bra. Gemensamt allrum med TV och utrymme för umgänge finns.

Aktiviteter

Vi har besök av kyrkor och olika föreningar. Vi ordnar olika aktiviteter i form av underhållning, promenader och bingo med mera. Sommartid utnyttjar vi innergården mycket med bland annat korvgrillning och "kafferep". 

Frisör och Fotvård

Möjlighet finns att boka frisör och fotvård till Vallehemmet.

Fotografering

De bilder/foton som tas på den enskilde under dennes boendetid, kan komma att visas på detta boende (6 § Myndighetsförordningen).

Medgivande behövs endast i de fall när bild/foto visas utanför boendet.

Värdighetsgarantier

Värdighetsgarantier för särskilt boende är framtagna och beslut taget i omsorgsnämnden.

Skara kommun lovar:

  • Att personalen alltid hälsar, presenterar sig när de kommer hem till dig och bär namnskylt.
  • Att du får enskilda/individuella samtal och om du så vill även tillsammans med anhörig (person inom familjen eller bland de närmaste släktingarna). I samtalen berättar du om dina önskemål och behov utifrån dina insatser. Det kan var hur, när och på vilket sätt dina insatser ska genomföras. Detta dokumenteras i en genomförandeplan (vård- och omsorgsplan).
  • Att du som inte kan sova ska erbjudas något att äta och dricka.
  • Att vård vid livets slutskede ska ges utifrån dina och anhörigas önskemål. Era önskemål dokumenteras

Denna sida uppdaterades 2020-08-17

Dela: