< >

Mötesplatser för alla i Skara


Det finns mötesplatser för många åldrar och intressen. Här är några platser där du kan träffa nya människor och umgås

En träffpunkt mitt i Skara vid Prubbatorget 1 där olika åldrar och skilda kulturer möts och en plats dit alla i samhället är välkomna.

Biblioteket

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn i åldrarna 0-5 år. Till oss kan du och ditt barn komma för att umgås med andra vuxna och barn.

Familjecentralen finns i Vårdcentralens lokaler på Malmgatan 36.

Familjecentralen

Upptäck ett helt hus med aktiviteter med allt i från projekt, skapande och musik till caféhäng. På Stureplan vill vi skapa möjligheter för dig som är mellan 10 och 19 år. Vi vill att DU ska vara med och utveckla vår verksamhet, att du ska känna inflytande och komma med förslag till en aktiv och meningsfull fritid.

STURE är en förkortning av "Skaras Trevliga Ungdomar Räddar Eleverna". Sture är ett ungdomsråd bestående av skolelever i Skara. Vi finns på Östra Kungshusgatan 3.

Stureplan- ungdomens hus

På Skaraborgsgatan 25 A ligger Sockerbagaren dit alla är välkomna. Oavsett om du bara vill gå dit för att koppla av, ta en kopp kaffe och småprata med andra besökare eller delta på någon aktivitet.

Sockerbagaren

Planeten är en diakonal mötesplats där människor i livets alla situationer kan bygga gemenskap och få stöd och hjälp. Här på Rådhusgatan 10 kan du få en fika, andakt, stöd och rådgivning. Planeten är också ett frivilligcentrum som öppnar möjligheter för den som vill göra en insats för sina medmänniskor.

Planetens hemsida Länk till annan webbplats.

Vi träffas för att prata svenska, umgås och fika.

  • Träffpunkten Scoutstugan tisdagar 17.00–19.00, arrangör Skara United i samarbete med  IOGT-NTO och Katolska kyrkan.

Skara har också ett rikt föreningsliv. Det är ofta genom föreningslivet som man lär känna nya människor! 

Föreningskatalogen Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades