Foto: Martin Frick

< >


Tobias Bengtsson blir ny bibliotekschef

Tobias är en Lidköpingsbo med brett kulturintresse. Av den anledningen lockar Skara, med sin långa och fina kulturtradition, och goda förutsättningar för att möta framtiden.

- Tillvaron skulle vara så mycket gråare utan litteratur, musik, teater och konst, eller ett bra spel på tv-spelskonsolen för den delen. Älskar lika mycket friluftsliv i alla dess former, säger Tobias.

Tobias kommer närmast från en tjänst som tf kanslichef i Lidköpings kommun och har innan dess haft olika uppdrag inom biblioteks- och kulturvärlden, bland annat bibliotekschef i Lidköping.

- Som jag ser på det är biblioteket en mötesplats för kulturupplevelser, kunskapsförmedling och demokrati som det finns lika många nyttor med som det finns individer. Eller fler! Biblioteket ger alla förutsättningar för lärande och kulturupplevelser utifrån var och ens eget behov. Jag tror stenhårt på att det är superviktigt för livskvalité och ett samhälles utveckling.

Vad ser du mest fram emot i nya jobbet?

- Först och främst att få lära känna verksamheten och alla medarbetare och kollegor för att tillsammans ta oss an de utmaningar vi står inför. Att det finns en unik kulturskatt att förvalta i bibliotekets samlingar ger lite extra krydda åt uppdraget också, avslutar Tobias.

Denna sida uppdaterades