< >


Fantastisk uppslutning på nulägesdialog i Axvall

Tätorterna i Skara kommun är viktiga för kommunens attraktivitet och tillväxt. Det är grunden i arbetet med de nulägesdialoger som nu startas upp. Axvall är först ut - och 120 personer kom till första träffen.

Kvällen i Axvall inleddes med att några invånare berättade om sitt Axvall och det gav oss många goda skratt och en viss igenkänning.

- Det är väldigt speciellt att komma ny till en ort och direkt få kontakt med folk, sade Simon, som nu hunnit bo i Axvall ett halvår med sin familj. Redan första dagen fick de nya vänner.

Stadsarkitekten och en av planarkitekterna var näst i tur. De berättade om vad som möjliggör utveckling i Axvall i den nya översiktsplanen.

Vid borden samtalade vi sedan kring styrkor, förbättringsområden och var vi står i olika områden. Det kan exempelvis vara hur det är att förflytta sig till och inom orten, mötesplatser, fritid och föreningsliv, boende, trygghet, service och gestaltning. Politiker var med för att ta del av tankar och idéer och tjänstepersoner i kommunen antecknade för glatta livet. Nu sammanställs allt och presenteras lite längre fram. Vi jobbar vidare tillsammans för att stärka Axvall och hela Skara kommun.

Denna sida uppdaterades