Med på sändning var bland annat närligslivstrateg Helena Nyman Friberg, Elin Jacobsson och Viktoria Friberg från Sparbanken Skaraborg , Isak Drougge från Ung företagsamhet och Ola Johansson som stod bakom kameran

< >


En bättre koll på framtiden

Elever i årskurs 8 och 9 i Skara fick under måndagen en två timmars peppig livesändning. Utbildningskonceptet Framtidskoll stod på agendan med Ung företagsamhet i spetsen. Tillsammans med lokala näringslivet bjöds det på en rad tips om privatekonomi, arbetsmarknad och entreprenörskap.

Framtidskoll drivs av Ung företagsamhet och är just vad det låter som ett sätt att ge ungdomarna lite mer koll på framtiden. Just för att väcka igång ungas tankar och funderingar kring sina förmågor och framtidsplaner - Vad ska jag jobba med, vad är jag bra på, vad är viktigast?

Eleverna följde sändningen via länk från sina klassrum medan produktionen sändes från Stadshuset i Skara.

Under olika pass pratade Ung företagsamhets Isak Drougge om entreprenörskap, gymnasieval och UF-företagande. Medan Elin Jacobsson och Viktoria Friberg från Sparbanken Skaraborg pratade om vikten av att ha koll på sin privatekonomi.

Under punkten Jobbkoll gavs tankar, reflektioner och erfarenheter delade i ett panelsnack med entreprenören Hanna Wallgren från Karamell kommunikation och kommunens HR-chef Erica Boegård som leddes av näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg. Här låg stor fokus låg på att unga inte ska vara rädda för att testa olika jobb för att hitta sin nisch och se att alltid se det som en möjlighet att utöka sitt kontaktnät.

Denna sida uppdaterades