Årets UF-pristagare Katedralskolan

Årets UF-pristagare Katedralskolan

< >


Skara lämnar över stafettpinnen

Som första kommun i Skaraborg blev Skara kommun förra året utsedd till årets UF-kommun. Nu har det således blivit dags att lämna över stafettpinnen till någon annan. Fast om vi har tur så vinner Skara kommun titeln även i år för vi är nämligen nominerade till Årets UF-kommun - igen. Vilken grej! Stort grattis till nomineringen säger vi till alla elever, medarbetare och till vårt engagerade näringsliv. Vilket fint samarbete.

Förutom Skara så är även Götene, Lidköping och Skövde kommun nominerade till årets UF-kommun. Vi livesänder prisutdelningen direkt från kommunhuset i Skara på fredag den 6 maj klockan 12:15. Under prisutdelningen delas även priset för årets grundskola och priser i grundskoleutmaningen ”Idéer som gör det möjligt” ut.

De nominerade grundskolorna är Billingskolan i Skövde kommun, Gullstenskolan Äldre i Gullspång kommun, Källby Gård i Götene kommun och Åsle Friskola i Falköpings kommun.

UF Skaraborg i samarbete med Dafgårds kommer även dela ut guldstjärnor till personer inom kommun och skola som gör det lilla extra för företagsamheten för ungdomar i våra kommuner.

UF eller Ung Företagsamhet är en politiskt obunden och ideell utbildningsorganisation. De utbildar framförallt gymnasieelever, men numera även grundskoleelever, i entreprenörskap. UF har som mål att ge barn och unga chansen att utveckla sitt entreprenörskap, sin skaparlust och sin företagsamhet.

I UF:s skaraborgsfinal vann bland annat Inger UF, från Katedralskolan, pris för sin smaksättare med ingefära som bas. De ska vidare och tävla i SM i Göteborg nu i slutet av maj tillsammans med Muttermall UF som också representerar Skara och Katedralskolan.

Följ fredagens prisutdelning genom att klicka på länken nedan. Nu håller vi tummarna tillsammans. Heja Skara!

Prisutdelning grundskola och kommun 2022 | Ung Företagsamhet (ungforetagsamhet.se) Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades