< >


Nya gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna i Skara

I höst erbjuder Vuxenutbildningen i Skara fyra nya gymnasiala yrkesutbildningar. Vuxna kommer kunna läsa lärlingsliknade utbildningar inom byggplåtslageri, lokalvård, lagerarbete eller butiksförsäljning. Utbildningarna ger fördjupade kunskaper och goda förutsättningar som kan leda till anställning efter avslutade studier.

- Detta är en ökad möjlighet för våra invånare i Skara och Skaraborg att få arbetslivserfarenhet och kompenshöjning som leder till ett första jobb. säger Sara Barndik, rektor på Vuxenutbildningen i Skara

Yrkesutbildningarna riktar sig till de som på ett eller annat sätt inte kommit ut på arbetsmarknaden än, men också till de som vill skola om sig. Det är en form av lärlingsutbildning som ger en grundläggande yrkesutbildning. De studerande får arbetslivserfarenhet genom handledning på en arbetsplats och kunskaper inom valt yrkesområde. Minst 70 procent av tiden kommer vara förlagd på företag och resten består av studier på skolan.

- Vi kan med dessa nya utbildningar bidra till att kompetensförsörja både lokalt och regionalt. Det gynnar både individ och samhälle, säger Sara.

Målsättningen är att få fler självförsörjande individer. Utbildningarna kommer vara sökbara för vuxna som bor i Skaraborg. Utbildningarna är sökbara redan i vår och kursstarten är i augusti. Ansökningsperioden är mellan 15 april och 15 maj.

Ett lärcentrum i Skaraborgs hjärta

Vuxenutbildningen i Skara erbjuder utbildningar för vuxna som på ett eller annat sätt vill vidareutbilda sig. Här finns det möjligheter att på olika nivåer läsa vidare och öppna dörrarna till ett nytt yrkesliv. En skola som ser dig som person och dina förutsättningar, här finns det utrymme för flexibilitet kring tid, innehåll, plats och form.

Lärcentrum i Skara är en mötesplats för vuxnas lärande. Här samlas Vuxenutbildningen och Arbetsmarknadsenheten under ett och samma tak. Lärcentrum i Skara samarbetar med andra vuxenutbildningar i Skaraborg.

Gymnasiala utbildningar - Vuxenbildningen Skara

Denna sida uppdaterades