< >


Stureplan bjuder in till  ungdomsfestival

Efter några års frånvaro är festivalen UKM tillbaka i Skara. Den 20 april öppnas cafeterian på Stureplan - ungdomens hus för en spännande och kreativ kulturfestival av och med unga. Festivalen är öppen för alla och pågår under onsdagskvällen mellan klockan 18:00 och 21:00. 

UKM står för ung kultur möts och är ett koncept där unga mellan 13 och 25 år visar upp sina kreativa verk i en utställning eller på scen. De unga är med och skapar festivalen med allt från värdskap, scenbygge till utställare och uppträdande på scen.

Unga kreatörer sökes!

Fram till den 17 april kan du som ung i Skara med omnejd anmäla din medverkan. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats på festivalen. Det kan vara att ställa ut foton, dansa, sjunga, spela, gör konster med jojo eller framför en dikt. Är du mer intresserad av att vara med bakom scen då är du också varmt välkommen med din anmäla ditt intresse.

Från Skara till riksfestival

UKM-festivaler arrangeras på lokal- regional- och nationell nvå. Festivalen i Skara är en av många lokala UKM-festivaler som arrangeras runt om i vår region under våren. Under festivalen utses ett eller två bidrag, som sen får representera Skara på nästa steg - regionsfestivalen i Åmål den 21-21 maj. Där får du en unik chans och möjlighet att visa dina verk, möta andra unga i olika workshops och möta en större publik. Dessutom kan du att ta dig vidare och få representera Västra Götaland på riksfestivalen som hålls i Säffle i juni.

Lokal UKM-festival i Skara Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades