< >


Sofia blir tillförordnad biträdande förvaltningschef

Nu är det klart vem som tillfälligt tar över rollen som biträdande förvaltningschef på barn och utbildningsförvaltningen. Sofia Pettersson som idag är enhetschef för Stureplan kommer fram till årsskiftet axla en ny roll.

Ulrika Kragner har under de senaste två åren haft rollen men meddelade för en tid sedan att hon går vidare till nya utmaningar.

Sofia tar över rollen från 1 april till och med 31 december. Hon kommer kombinera rollen med sitt chefskap över Stureplan. Under perioden kommer en del av hennes ordinarie ansvar och uppgifter fördelas över på verksamhetsledare på Stureplan.

- Jag ser fram emot att ta mig an mitt nya uppdrag med förväntan, tillförsikt och ödmjukhet. Att tillsammans med alla medarbetare i förvaltningen och politiker fortsätta resan mot en skolkommun i framkant där våra barn och unga får utvecklas för att nå sin fulla potential känns väldigt inspirerande. säger Sofia.

Barn- och utbildningsförvaltningen är mitt i en översyn av organisationen vilket medför att en tillsvidare tjänst för tillfället inte är aktuell.

- Sofia är en trygg ledare med mångårig erfarenhet från flera av våra verksamhetsområden. Det tillsammans med att hon lärt känna Skara en tid innebär en bra lösning i en tid av utveckling, konstaterar Elin Liljebäck Nilsson tf barn- och utbildningsförvaltningschef.

Denna sida uppdaterades