Foto från vänster: Lars Johansson Skara PRO , Elisabet Stålarm Skara SPF, Solveig Svantesson Skara kommun, Aina Andersén Skara SPF, Elsa Hovmark Svensson Ardala SPF

< >


Seniormässan är tillbaka!

Den har varit satt på paus ett tag- men nu är den uppskattade och efterlängtade seniormässan tillbaka! Lördagen den 27 augusti klockan 10.00 – 16.00 blir det fullt fokus på det goda livet för kommunens seniorer.

– Vi är jätteglada över att kunna genomföra Seniormässan igen! Detta är ett ypperligt tillfälle för att visa möjligheterna till ett rikt pensionärsliv i närområdet, säger Solveig Svantesson, samordnare på kommunens omsorgsförvaltning och projektledare för mässan i samarbete med pensionärsföreningarna i kommunen.

Senast mässan genomfördes var 2019. Då var det över 500 besökare på plats och i vanlig ordning blev mässan en succé. I år kommer mässan att äga rum på Stadshotellet i Skara.

– Det finns ett behov av att skapa mötesplatser och få ut information. Men också att få umgås och roa sig. Just nu arbetar vi i projektgruppen med att fylla mässan med ett attraktivt innehåll. Vi vill att detta, precis som åren innan, ska bli en dag att minnas, berättar Solveig.

Temat för Seniormässan är det goda livet för Skaras seniorer. Ämnen som kommer beröras under dagen är boende, fritidsaktiviteter, hälsa och friskvård. Tidigare år har ett 40-tal utställare deltagit och i år hoppas man att det blir minst lika många. Det kommer också bli föreläsningar och underhållning.

– Vi är i fullgång med att boka utställare och vill ha kontakt med näringsliv, kommunala förvaltningar, primärvård och myndigheter. Vill man delta som utställare på mässan så tveka inte på att kontakta mig genom kommunens växel, avslutar Solveig.

Kontakt:

Skara kommuns växel
0511-320 00

Denna sida uppdaterades