Stort engagemang bland deltagarna i Stadshusets aula.

< >


Leila Söderholm inspirerar medarbetare i Skara kommun

Under torsdagen bjöds medarbetare inom Skara kommun in till en inspirationsföreläsning. Leila Söderholms föreläsning 100 % hälsa fokuserade på att främja hälsa och det hållbara yrkeslivet.

Forskningen visar att vardagsrörelsen är livsviktigt. På ett humoristiskt och inspirerande sätt lyfte Leila konkreta exempel på hur man kan ta sig ur gamla spår och lura hjärnan till att börja göra saker som är bra för en. Leilas bästa tips för att få in rörelsen i vardagen är att hålla det enkelt.

– Krångla inte till det utan gör det så enkelt som möjligt. Ta trappan istället för hissen. Tänk dig om du går upp och ner för en trappa sammanlagt 5 minuter varje dag. Det ger 30 timmar på ett år. Tänk att kunna säga; ”Jag kör 30 timmar trappa varje år, det du”. Det låter helt galet mycket, skrattar Leila.

På föreläsningen var medarbetare från olika yrkeskategorier och arbetsplatser i kommunen. Föreläsningen genomfördes vid två tillfällen under torsdagen och de som inte hade möjlighet att närvara kunde följa sändningen via länk.

– Jag är otroligt stolt över våra medarbetare och det jobb som de gör. Pandemin har inneburit en ökad arbetsbelastning för flera arbetsgrupper och förändringar som de förhållit sig till i det dagliga arbetet. Vi vill ge dem inspiration och möjlighet till reflektion för att komma ned i varv och återhämta sig, säger Erica Boegård, HR-chef i Skara kommun.

Erica Boegård, HR-chef och Leila Söderholm

Inga pekpinnar eller dåligt samvete

Föreläsningen var mycket uppskattad bland deltagarna och många kände igen sig i det som Leila föreläste om. Inga pekpinnar eller dåligt samvete utan massor av humor, energi och igenkänning.

– En mycket bra och inspirerande föreläsning. Det var många bra och enkla tips på hur man får in rörelsen i vardagen, exempelvis kommer jag ju fortsätta med mina lunchpromenader, säger Tove Ekblad, turismutvecklare i Skara kommun.

Anki Olsson, undersköterska och Tove Ekblad, turismutvecklare

Glädjen hos deltagarna var påtaglig efter föreläsningen.

– Vilken glädjeboost vi fick! Detta var helt underbart. Man behöver verkligen inte krångla till det utan det lilla man gör betyder så mycket, säger Anki Olsson, undersköterska i Skara kommun

Denna sida uppdaterades