< >


Besök på Katedralskolan gör gymnasievalet lättare

Besöksdagar på Katedralskolan ger högstadieelever möjligheten att få en inblick i sitt framtida gymnasieval. När friskolan Metis elever från årskurs åtta och nio besökte Katedralskolan för några veckor sedan välkomnades de av elevguider. De gav sen en rundvandring på skolan och besökte alla program. Allt för att ge eleverna en bra upplevelse och visa upp Skaras kommunala gymnasieskola.

Många tankar och idéer väcktes av besöket. För Esther, Chelsea och Filippa som alla tre är från årskurs åtta var detta bland det första stegen in gymnasievalsprocessen. Besöket gav många nya infallsvinklar och funderingar kring deras framtida val.

- Jag fick en helt annan bild av skolan än vad jag hade innan. Det finns så mycket samlat under ett och samma tak som jag inte visste om, säger Chelsea Malmenback.

Filippa håller med och fyller i,

- Det känns så stort, mycket större än jag hade föreställt mig.

Alla tre instämmer med att det är skönt att få börja tänka på sitt gymnasieval redan nu, att börja fundera på vad och var man faktiskt vill läsa. Även om tjejerna redan har planer på vad de ska göra i framtiden så skapade besöket nya tankar.

- Jag hade en bild av vad jag vill läsa men nu ska jag nog ta mig en funderar till. Flera program känns intressanta efter det här besöket, säger Esther Lindetun.

Tydliga mål

Tjejerna är målinriktade och vet vad de vill i framtiden, men vägen dit är inte helt spikad. En vill bli läkare, en annan kriminaltekniker och en tredje vill driva eget företag inom hästsport. För dessa är det högskoleförberedande programmen på Katedralskolan som lockar mest. Men vilket program det blir är än så länge oklart. Det som kändes självklart innan är nu mera öppet.

- Man inser att det finns väldigt många olika valmöjligheter säger Chelsea.

Tjejerna är eniga om att detta skolbesök har stor betydelse för vad de sen kommer att tänka och välja.

Denna sida uppdaterades