Elever från Katedral
< >


Kom och upplev Katedralskolan

I november bjuder Katedralskolan in blivande gymnasielever till öppet hus. Den elfte november öppnas dörrarna till en fullspäckad informationskväll med trevligt mingel.

Under kvällen kommer besökarna kunna ta del av den stora bredd som Katedralskolan har med både högskoleförberedande och yrkesprogram, få veta mer om hur man kan kombinera idrott med studier, fördjupa sig i program men framförallt prata med personal och träffa elever som går på skolan.

- Äntligen får vi visa vår fina skola på riktigt igen. Det är så betydelsefullt att ungdomarna får komma hit, känna på atmosfären och skapa sig en egen uppfattning om vår skola, säger Petra Björk samordningsrektor på Katedralskolan

Förra året satsade skolan på alternativa besök, allt från digitala möten till enskilda bokade besök.

- Vi testade alternativa sätt när pandemin hindrade oss att samlas som vanligt, men inget slår att få komma hit på riktigt. Katedral har så mycket mer än 12 grymma program, säger Petra.

Något för alla

Skolan är känd för sin UF-verksamhet och sin idrottsinriktning med RIG inom cykel och LIU inom flertalet sporter. Dessutom finns ett unikt naturvetenskapligt laboratorium och ett framgångsrikt IB-program som är en del av skolans språkverksamhet. På Katedralskolan finns Skaraborgs enda estetiska program med både teater- och dansinriktning men också ett byggprogram med en unik inriktning mot plåt, något som inte andra skolor i närheten erbjuder.

- Vi har täta samarbeten med lokala företag i Skara som erbjuder APL platser och ibland en möjlighet för fortsatt arbete, berättar Petra.

Utöver studierna finns massa roliga aktiviteter att engagera sig i med det rika föreningslivet på skolan med bland annat elevkåren och musikens vänner (MV).

Gymnasieskolan mitt i Skaraborg

Katedralskolan lockar inte bara elever från Skara utan också många utifrån. Skolan ligger i hjärtat av Skaraborg vilket gör att det är enkelt att ta sig till skolan från andra kommuner med buss och det är nära för Skaraborna. Att en stor del av eleverna kommer från andra kommuner gör att det blir en bra mix med elever så att alla får lära känna både nya och gamla vänner.

Katedralandan lyser igenom

Att komma till Katedralskolan gör att man kan känna atmosfären på skolan på riktigt. Närheten, gemenskapen och tryggheten som Skaras kommunala gymnasieskola erbjuder behöver man få uppleva på plats.

- Det vi vet är att de som börjar här trivs, de stannar och blir kvar. Därför vill vi också att ungdomarna ska komma hit och se vad vi kan erbjuda dem. Så varmt välkomna till oss avslutar Petra.

Information och schema till Öppethus på Katedralskolan

Denna sida uppdaterades