< >


Så lönsamt är solceller för företagen

Med en återbetalningstid på 7-8 år och full kontroll på elpriset i 25- 30 år satsar allt fler företag på att producera en del av sin elanvändning med solceller.

I Skara kommun är det flera företag och privatpersoner som har visat intresse eller redan satsat på solceller. Ett närliggande exempel är också Götene Kyltransport som täcker idag 25 % av sitt elbehov med solceller. Störst lönsamhet får man om man förbrukar all el själva.

- Vi är väldigt nöjda med insatsen då anläggningen har producerat mer el än förväntad, Tack vara klimatklivet och tidigare erfarenheter har vi bestämt att satsa även på vår andra anläggning i Lidköpings kommun, säger VD Ulf Johansson.

Med en takanläggning som är dimensionerad efter din elanvändning tillsammans med effektbevakning kan du dessutom sänka dina fasta kostnader. Det är en enorm ökning av intresset i år kring solceller från privatpersoner, men även från företag. Kommunens rådgivare kan svara på ytterligare frågor om vad man bör tänka på innan en investering.

På egenanvänd solel har du inga kostnader för inköp av el, rörlig nätavgift eller skatt. Dessutom försäkrar du dig om ett fast elpris under lång tid, vilket är ett sätt att hålla koll på framtida kostnader.

Kontakta din lokala energi-och klimatrådgivare i kommunen om du är intresserad av en kostnadsfritt och opartisk rådgivning.

Energi- och klimatrådgivningenDenna sida uppdaterades

Dela: