Bild på kille som sitter framför datorn
< >


Viktoriaskolan inför tillfällig distansundervisning

Barn- och utbildningsnämnden i Skara har under eftermiddagen den 7 januari beslutat att införa tillfällig distans- och fjärrundervisning på den kommunala högstadieskolan Viktoriaskolan, under perioden 11 januari till 24 januari.

Beslutet kom strax efter att utbildningsminister Anna Ekström i en pressträff meddelat, att regeringen öppnar upp möjligheten för även högstadieskolor ska kunna bedriva distans- eller fjärrundervisning. Skara kommun följer rekommendationer som kommer från Smittskydd Västra Götaland. Allt för att minska den höga smittspridningen av covid-19 i vårt samhälle.

  • - Vi följer de rekommendationerna vi får för att minska smittspridningen. Vi är bra rustade med datorer för grundskolan och har tränat på att bedriva fjärrundervisning. Det kommer vara en utmaning att med så kort framförhållning bedriva fjärrundervisning på heltid under två veckor, men jag som förvaltningschef är trygg med att rektorer och lärare kommer att lösa uppgiften. Vi önskar att elever och föräldrar hjälps åt så att vi får en bra start på terminen, säger Hans Persson förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Denna sida uppdaterades

Dela: