< >

2020-12-09

Katedralskolans nya rektor är utsedd

Nu är rekryteringsprocessen av Katedralskolans nya rektor klar. Tjänsten går till Joakim Petersson, Katedralskolans mattelärare som nu kommer sadla om och träda in som skolans nya rektor.

- Vi är glada att Joakim har tackat ja till tjänsten. Han har fokus på undervisning och att sätta elevens lärande i fokus. Hans kompetens och driv för samverkan är ett bra tillskott för Katedralskolan, säger Hans Persson förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun.

Joakim Petersson har varit lärare i 12 år och varit på Katedralskolan i 1,5 år. Nu byter han roll på skolan och är inspirerad att få vara med och utveckla Katedralskolan framåt.

- Detta blir en spännande utmaning som jag verkligen ser framemot att börja jobba med. Jag har flera idéer och tankar som jag vill bolla med mina nya rektorskollegor. Jag är redan inne i många projekt på skolan som jag nu hoppas kunna driva framåt i min nya roll. Det är allt från att öka samverkan med övriga skolor i kommunen till att fortsätta jobba mer överskridande mellan programmen, säger Joakim.

Det är ännu inte fastställt när Joakim börjar sin nya tjänst som rektor. Kommunen arbetar för att finna en lösning där han kan tillträda så snart som möjligt. Joakim blir en av tre rektorer på Katedralskolan och kommer ersätta Niklas Karlsson, som valt att byta arbetsplats för att kunna komma närmare familjen. Niklas kommer att fortsätta sin karriär som rektor på Vadsbogymnasiet i Mariestad.

Kontakt
Joakim Petersson
Katedralskolan
Telefon 0511-323 42

Denna sida uppdaterades 2020-12-09

Dela: