< >

2020-08-27

Biblioteket byter app för e-böcker

Den 1 september får Bibliotek Västra Skaraborg, som Skara ingår i, en ny e-bokstjänst. Med den nya appen Libby kommer biblioteken kunna erbjuda sina låntagare, ett bredare utbud av e-böcker, för att tillgodose det ökande e-boksintresset.

- Vi har runt 1500 nedladdningar per månad och intresset bara ökar för e-böcker. Därför byter vi leverantör för att tillgodose den ökade efterfrågan, säger Johanna Müntzing bibliotekarie i Skara

Tidigare har Biblio försett skaraborgarna med e-böcker, nu byter Bibliotek Västra Skaraborg leverantör till appen Libby. Den nya appen kommer erbjuda ett större utbud av så väl nya som äldre titlar. Bland barn- och ungdomsböcker är det en markant ökning, det går att hitta allt från klassiker som Kulla-Gulla till populära faktaböcker.

Den nya appen är lätt att använda så bytet kommer vara smidigt för låntagarna. De gamla lånen följer inte med utan man får låna om dom i den nya appen.

-  Om du som låntagare vill ha en bibliotekaries hjälp med att bekanta dig med Libby, så kommer du kunna boka in en tid för detta i höst, det är bara att kontakta bibliotek så bokar vi en tid, berättar, Johanna Müntzing

Kontaktperson:
​Johanna Müntzing 
​Telefon 0511-320 74

Biblioteket i Skara
​Informationsdisk Telefon 0511-320 57

Denna sida uppdaterades 2020-08-27

Dela: