< >

2020-06-18

Skara hemvård flyttar till bättre lokaler

Delaktighet! Samverkan! Ytor! Ljusa, trevliga och verksamhetsanpassade lokaler. Listan kan göras lång över allt som är positivt med hemvårdspersonalens nya lokaler på Trädgårdsgatan 2.

De gamla lokalerna på Nils Bilstensgatan började bli föråldrade och uppfyllde inte arbetsmiljökraven. Ett beslut om att flytta till de tomma lokalerna under biblioteket var fattat och flytten skulle ske till hösten, men med tanke på rådande pandemiläge där behovet av stora utrymmen och ”luft” var stora gjordes flytten redan nu. I de nya lokalerna har varje hemvårdsgrupp, som redan jobbar ihop på fältet, egna rum, men behöver inte trängas med övriga grupper. Vill man ändå ses över gruppgränserna finns ett stort och luftigt personalrum med många bord, där samverkan och samtal möjliggörs samtidigt som rekommenderad distans kan hållas. 

- Det är ett otroligt lyft för hemvårdsgrupperna Djäkne, Frejan, Midgård och Viktoria att få nya och fräscha lokaler. Det ger goda möjligheter att ses och utbyta erfarenheter med varandra. Närheten främjar bättre samarbete för alla, både personal och chefer, säger en av enhetscheferna för hemvården, Johan Wincrantz.

De nya lokalerna är inte bara större. De har även bättre ventilation och det som medarbetarna märkte av direkt var att det är mycket tystade. Ljudabsorbenterna på plats skapar ett lugn och harmoni.

Även gruppernas enhetschefer är på plats och hemvårdens larmadministratörer. Lokalerna ligger nu på samma plan, till skillnad mot tidigare, och detta gör också att det är lättare att hitta och se varandra.

Lokalerna är basen för arbetsgrupperna, där rapportering från föregående pass, uppdatering av nya vårdtagare, telefonsamtal och annat administrativt sker. Det är också här man äter sin frukost, fika och lunch. Utöver detta är personalen ute hos vårdtagare. 

Denna sida uppdaterades 2020-06-18

Dela: